Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στις 12/4 λόγω στάσης εργασίας των αρχαιοφυλάκων

Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στις 12/4 λόγω στάσης εργασίας των αρχαιοφυλάκων
Η στάση εργασίας είναι προγραμματισμένη από τις 08:00 έως τις 11:00
Κλειστά θα μείνουν για τρεις ώρες την ερχόμενη Παρασκευή 12/4 τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω στάσης εργασίας των αρχαιοφυλάκων.
Η στάση εργασίας είναι προγραμματισμένη για τις 08.00 με 11.00 το πρωί.
«Τα αιτήματα που κρίνονται από εμάς επιτακτικά και χρήζουν άμεσης λύσης είναι:
- Η συνέχιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΤΑΠΑ και η απρόσκοπτη καταβολή εξαιρεσίμων και πέραν πενθημέρου των αρχαιοφυλάκων από αυτό.
Παράλληλα ζητάμε άμεσα το νέο οργανισμό του ΤΑΠΑ προκειμένου να ενημερωθούμε για το τι περιλαμβάνει.
- Διεκδικούμε η 6η μέρα εργασίας μας να υπολογίζεται και συνταξιοδοτικά αφού κανένα δημοσιονομικό κόστος δεν θα υπάρξει από μια τέτοια ρύθμιση και επιπλέον υπόκεινται σε όλες τις νόμιμες κρατήσεις.
- Άμεση συμπλήρωση και ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου και υλοποίηση της δέσμευσης της υπουργού όσον αφορά το Υπερταμείο.
- Να ολοκληρωθεί άμεσα η πρόσληψη των 200 αρχαιοφυλάκων που εκκρεμεί στο ΑΣΕΠ και είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό από το 2016. Ακόμα, ζητάμε να γίνει άμεσα αίτημα για ακόμα 500 προσλήψεις μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, όπως έχει συμφωνηθεί με την πολιτική ηγεσία.
- Ζητάμε την εφαρμογή του Οργανισμού σχετικά με τα γραφεία φύλαξης και τους αρχιφύλακες ώστε να εφαρμόζονται αξιοκρατικές διαδικασίες στις θέσεις ευθύνης.
- Ζητάμε ενιαίο πλαίσιο ωραρίου για όλη την Ελλάδα προς όφελος του τουρισμού και των εργαζομένων» αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι αρχαιοφύλακες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS