Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα γίνεται ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού παγκοσμίως

Η Κίνα γίνεται ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού παγκοσμίως
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBOC) αύξησε τα αποθέματά της σε 60,62 εκατομμύρια ουγγιές τον Μάρτιο 2019
Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως επέκτεινε τα αποθέματα χρυσού για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, μία ακόμη ένδειξη, πως οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να οικοδομούν χαρτοφυλάκια με το πολύτιμο μέταλλο.
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBOC) αύξησε τα αποθέματά της σε 60,62 εκατομμύρια ουγγιές τον Μάρτιο 2019 από 60,26 εκατομμύρια το προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία στην ιστοσελίδα της.
Όσον αφορά τη χωρητικότητα, η εισροή του προηγούμενου μήνα ήταν 11,2 τόνοι, μετά την προσθήκη 9,95 τόνων τον Φεβρουάριο, 11,8 τόνους τον Ιανουάριο και 9,95 τόνους τον Δεκέμβριο.
Η Κίνα, ο κορυφαίος παραγωγός και καταναλωτής χρυσού στον κόσμο, αντιμετωπίζει ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομίας, παρόλο που σημειώνεται κάποια πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.
Τα τελευταία στοιχεία από την PBOC δείχνουν ότι η χώρα επανέλαβε την προσθήκη χρυσού στα αποθέματά της με σταθερό ρυθμό, όπως και η περίοδος από τα μέσα του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016.
Εάν η Κίνα συνεχίσει να συσσωρεύει ράβδους χρυσού με το ρυθμό αυτό μέσα στο 2019, μπορεί να τελειώσει το έτος ως ο κορυφαίος αγοραστής μετά τη Ρωσία, η οποία πρόσθεσε 274 τόνους το 2018.
Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρόσθεσαν 651,5 τόνους ράβδων χρυσού το 2018, το δεύτερο υψηλότερο σύνολο, σύμφωνα με το World Gold Council.
Η Ρωσία διπλασίασε τα αποθεματικά της κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας εν μέσω της προσπάθειας του προέδρου Vladimir Putin να σπάσει την εξάρτηση της χώρας από το αμερικανικό δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης