Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Ενωμένοι θα υπερασπισθούμε τα εθνικά μας θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια

Παυλόπουλος: Ενωμένοι θα υπερασπισθούμε τα εθνικά μας θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια
"Oι διχασμοί μας στοίχισαν πολύ ακριβά, ορισμένες φορές δε μας οδήγησαν σε τραγωδίες", ανέφερε ο Π. Παυλόπουλος
Έχουμε χρέος να συνειδητοποιήσουμε «την απαράμιλλη δύναμη δημιουργίας των Ελλήνων, ως Λαού και ως Έθνους, όταν υπό όρους αρραγούς ενότητας υπερασπίζονται την επίτευξη μεγάλων, Εθνικής εμβέλειας, στόχων, πρωτίστως δε την θωράκιση των Εθνικών μας Θεμάτων και, αυτοθρόως, των Εθνικών μας Δικαίων», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στις επετειακές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Νέα Αγχίαλο.
«Σήμερα να τιμούμε την συμπλήρωση 100 ετών και πλέον από την ίδρυση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», ο οποίος εκπροσωπεί, ένα υπόδειγμα συλλογικής συνεταιριστικής οργάνωσης και εντυπωσιακής δημιουργίας», ανέφερε ο κ. Παυλόοπουλος, προσθέτοντας πως «υποδεικνύει εν γένει τον τρόπο, με τον οποίο μπορούμε και πρέπει να πορευθούμε εμείς, οι Έλληνες, στον δρόμο του Εθνικού Χρέους και της Εθνικής Δημιουργίας».
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «σήμερα, παρά την βαθιά οικονομική κρίση που ακόμη εν μέρει βιώνουμε, η Νέα Αγχίαλος είναι μια σύγχρονη πόλη, «κυψέλη» δημιουργίας και παράδειγμα αναπτυξιακής προοπτικής, με αξιοζήλευτη θωράκιση της κοινωνικής της συνοχής.
Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» είναι η «καρδιά» της, τόσον από πλευράς συμβολισμών παρελθόντος και μέλλοντος, όσο και από πλευράς απτών αποτελεσμάτων οικονομικής προόδου».
«Εμείς, οι Έλληνες, ως Λαός και ως Έθνος οφείλουμε, ιδίως υπό την σημερινή κρίσιμη συγκυρία, να έχουμε πάντα κατά νου πως ό,τι μεγάλο και σημαντικό το επιτύχαμε ενωμένοι, ενώ οι διχασμοί μας στοίχισαν πολύ ακριβά, ορισμένες φορές δε μας οδήγησαν σε τραγωδίες που έπληξαν ως και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού.
Γι’ αυτό και μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος, με οδηγό την ανεκτίμητη Κληρονομιά των Προγόνων μας, έχουμε χρέος ν’ αποδείξουμε εμπράκτως ότι ενωμένοι, υπό όρους αρραγούς ενότητας, θα χαράξουμε αναλόγως την δική μας Ιστορική Διαδρομή και, πρωτίστως, θα υπερασπισθούμε, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης