Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλαφάτης (ΝΔ): Με όρους μπαχαλάκια θα προκηρύξει εκλογές ο Τσίπρας - Αυτό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή

Καλαφάτης (ΝΔ): Με όρους μπαχαλάκια θα προκηρύξει εκλογές ο  Τσίπρας - Αυτό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή
"Χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα για την επόμενη μέρα" που μπορεί να τη συγκροτήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, σύμφωνα με τον Στ. Καλαφάτη
Δεν πρόκειται να κινηθεί συμβατικά ο Α. Τσίπρας, αλλά  θα προκηρύξει εκλογές με όρους μπαχαλάκια, υποστηρίζει ο Σταύρος Καλαφάτης βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. σε συνέντευξή του  στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Όπως εξηγεί «εάν δεν έχουν προκηρυχθεί εθνικές εκλογές έως τότε, οι ευρωεκλογές θα συνιστούν την πιο ισχυρή κατσάδα της κοινωνίας στην κυβέρνηση, αλλά και έκφραση της απαίτησής της για πολιτική αλλαγή.
Θα είναι η φωνή που δεν θα μπορεί να αντέξει ο κ. Τσίπρας, όσο κι αν προσπαθεί να κρατηθεί λίγο ακόμα στην καρέκλα, που άρπαξε εμπαίζοντας τους Έλληνες.
Μην ψάχνουμε, όμως, συμβατικά την ώρα των αποφάσεών του.
Με όρους μπαχαλάκια θα προκηρύξει εκλογές.
Κι αυτό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή».
Υπογραμμίζει ότι «ο κόσμος δεν ξεχνά ούτε το έγκλημα του ’15, ούτε την εθνική τραγωδία στο Μάτι, ούτε την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τα ψέματα, τους φόρους, τις περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων».
Ο κ. Καλαφάτης τονίζει ότι «επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πόλωση, ο φανατισμός, ο διχασμός.
 Ξέρει ότι δεν μπορεί να συσπειρώσει και προσπαθεί να αντισυσπειρώσει.
Ο κόσμος, όμως, τους είδε πια, τους έμαθε και τους ξέρει.
Και βέβαια θέλει από κάπου να πιαστεί, θέλει να ζωντανέψουν ξανά οι προσδοκίες του που χάθηκαν.
Για αυτό δεν αρκεί να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα για την επόμενη μέρα.
Και την κυβέρνηση αυτή μπορεί να τη συγκροτήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία».
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια, ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει πως   «ο κ. Τσίπρας κινήθηκε με στόχο να σκεπάσει τα μεγάλα προβλήματα της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, εκείνα που προκαλούν την αντίθεση και την οργή της πλειονότητας των Ελλήνων.
Την εκχώρηση δηλαδή, πέρα από το σύνθετο όνομα, «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας στους Σλάβους.
Θέλει να αιχμαλωτίσει τη συζήτηση πέρα από τις εθνικές υποχωρήσεις που διέπραξε και να εξωραΐσει τη συμφωνία. Ματαιοπονεί, όμως.
Διότι οι Έλληνες, τους οποίους εξακολουθεί να υβρίζει, δεν λησμονούμε τα μείζονα που βαραίνουν την Πατρίδα μας μετά την υποταγή του στις αξιώσεις των Σκοπιανών».
Τέλος, ο κ. Καλαφάτης επαναλαμβάνει ότι «το μείζον στη Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται στο τρίπτυχο «όνομα, ταυτότητα, γλώσσα», που προσβάλλει την ιστορία μας και ελευθερώνει, αντί να αντιμετωπίζει τον ανιστόρητο αλυτρωτισμό των γειτόνων μας».
Ο ίδιος απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Πρωθυπουργού για οικονομικά οφέλη και τονίζει πως  «ο διώκτης των επενδύσεων και των επιχειρήσεων στη χώρα μας, ισχυρίζεται τώρα ότι προχώρησε στην ατιμωτική συμφωνία για να γίνουν δουλειές στα Σκόπια.
Αυτό, όμως, ήδη γινόταν.
Το αναγνώρισε μπροστά του ο ίδιος ο κ. Ζ. Ζάεφ, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι ο δεύτερος εμπορικός εταίρος και ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα του... Δυστυχώς, ωστόσο, παραμένουν τα προβλήματα για τα προϊόντα μας με μακεδονική επωνυμία.
Κι αυτό διότι η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει στους γείτονές μας τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τον όρο «μακεδονικός-ό,-ή» για τα προϊόντα τους, ενώ ταυτόχρονα θέτει αμφισβήτηση τη χρήση του από δικές μας επιχειρήσεις»
Αναφέρεται κατόπιν στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ν.Δ. για την προστασία των ελληνικών προϊόντων με μακεδονική ονομασία και τονίζει πως είναι δεδομένη η απόφαση «για την προβολή βέτο στην πορεία των Σκοπίων προς την Ε.Ε. όσο δεν διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντά μας και παραμένουν άλυτα τα προβλήματα με τα μακεδονικά προϊόντα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης