Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έλεγχοι της ΑΑΔΕ Μύκονο και σε άλλα νησιά – Στο μικροσκόπιο επιχειρήσεις οικοδομικών υλικών

Έλεγχοι της ΑΑΔΕ Μύκονο και σε άλλα νησιά – Στο μικροσκόπιο επιχειρήσεις οικοδομικών υλικών
Σφραγίστηκαν επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα
Σειρά αιφνιδιαστικών ελέγχων με την κωδική ονομασία «Μπετόν Αρμέ», διενεργούν οι ελεγκτές  της ΑΑΔΕ στη Μύκονο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, βάζοντας στο… μικροσκόπιο ελέγχους σε επιχειρήσεις οικοδομικών υλικών, αλλά και συναφών με την οικοδομή επαγγελμάτων.
Οι ελεγκτές, με βάση συγκεκριμένες οδηγίες της Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά, διεξάγουν εδώ και δύο εβδομάδες αιφνιδιαστικούς ελέγχους και μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζονται ως οικοδόμοι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κλπ. που θέλουν να προμηθευτούν υλικά.
Στα ευρήματα από τους έως τώρα ελέγχους, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο εντοπισμός φορτηγών που μετέφεραν χωρίς παραστατικά, χαλίκια και άλλα υλικά τις πρώτες πρωινές ώρες, εξερχόμενα στο λιμάνι της Μυκόνου από πλοία που προέρχονταν από τη Λέρο.
Επίσης, βρέθηκε μεγάλη ανώνυμη εταιρεία με ηλεκτρολογικά υλικά στη Μύκονο, με πλήθος συναλλαγών χωρίς την έκδοση τιμολογίων, η οποία σφραγίστηκε και ελέγχεται και για προηγούμενες χρήσεις.
Επιπλέον, σφραγίστηκε το κατάστημα συνεταιρισμού, επειδή εντοπίστηκε χωρίς να έχει εκδώσει τιμολόγια για σειρά συναλλαγών με εργολάβους και υδραυλικούς, καθώς επίσης και ακόμη 3 επιχειρήσεις για τους ίδιους λόγους.
Μάλιστα, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε άλλες επτά επιχειρήσεων, ενώ όλες  οι επιχειρήσεις θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα από την ΑΑΔΕ, τα κλιμάκια της οποίας συνεχίζουν τους ελέγχους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης