Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ με απόφαση του υφυπουργού Στάθη Γιαννακίδη

tags :
Οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ με απόφαση του υφυπουργού Στάθη Γιαννακίδη
Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 1000 πρατηριούχοι θα σπεύσουν να ενταχθούν
Πρόσβαση στα προγράμματα του ΕΣΠΑ αποκτούν πλέον οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων μετά από παρέμβαση του υφυπουργού  Οικονομίας και Ανάπτυξης  κ. Στάθη Γιαννακίδη, ο  οποίος  προχωρά στην αποκατάσταση της αδικίας όπως την χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ κ. Γιώργος Ασμάτογλου.
Πιο αναλυτικά ο υφυπουργός Οικονομίας  και Ανάπτυξης  τις επόμενες ημέρες με εγκύκλιο που θα εκδώσει, θα διορθώσει ουσιαστικά ένα λάθος  της  Κομισιόν, που θεωρούσε τους  Έλληνες πρατηριούχους ως συνεργάτες των σημάτων  που εμπορεύονται ενώ αγνοούσε ότι πρόκειται επι της ουσίας για οικογενειακές επιχειρήσεις  και δεν πρόκειται για εμπορικό βραχίονα των εταιρειών πετρελαιοειδών.
 Η ευρωπαϊκή …παρεξήγηση και ο αποκλεισμός των 4.500 πρατηριούχων από το ΕΣΠΑ  λαμβάνει τέλος καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να κάνει όλες τις  απαραίτητες ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν τη χρηματοδότηση των πρατηριούχων από ευρωπαϊκά κονδύλια.
 Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ κ. Γιώργος  Ασμάτογλου λέει ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για τον κλάδο των πρατηριούχων καθώς θα έχουν άμεσα πρόσβαση σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ συνολικής αξίας 60 εκατ. ευρώ.
Υποστηρίζει ότι χιλιάδες συνάδελφοι- πρατηριούχοι  θα είναι σε θέση  να χρηματοδοτούνται για τις επενδύσεις που τους επιβάλλει το κράτος όπως είναι το σύστημα εισροών – εκροών κι άλλες τεχνολογικές αναβαθμίσεις των  πρατηρίων.  
 Ο κ. Θέμης Κιουρτζής πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων της Θεσσαλονίκης  χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υφυπουργού κ Στάθη Γιαννακίδη.  
Τονίζει  ότι  η χρηματοδότηση ανά πρατηριούχο θα κυμαίνεται από 50.000 έως 100.000ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει ο ενδιαφερόμενος  και θα  συνεισφέρει το 50% της επένδυσης.
Το πρόγραμμα τρέχει από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2018 και παρέχει τη δυνατότητα στους πρατηριούχους  να εντάξουν  τα  κόστη που έκαναν από την  υλοποίηση  του προγράμματος ή πρόκειται  για  μελλοντικά κόστη.  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει  στα μέσα Μαΐου αλλά οι θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα  δοθεί  παράταση καθώς θα υπάρχουν αδιάθετα κονδύλια.  
Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 1000 πρατηριούχοι θα σπεύσουν να ενταχθούν διότι αδυνατούν να καλύψουν όλες τις δαπάνες για τον εκσυγχρονισμό των πρατηρίων τους.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης