Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Άσκηση πιέσεων για φορολόγηση αλλά και διαφάνεια στο κρατικό χρέος κατά τη Σύνοδο ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζας

tags :
Γερμανία: Άσκηση πιέσεων για φορολόγηση αλλά και διαφάνεια στο κρατικό χρέος κατά τη Σύνοδο ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζας
Τις προτάσεις της Γερμανίας παρουσίασε ο ΥΠΟΙΚ της χώρας, Olaf Scholz
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz θα παροτρύνει τους ομολόγους του αλλά και τους υπόλοιπους οικονομικούς παράγοντες, την επόμενη εβδομάδα να προσπαθήσουν να επιτύχουν ένα ελάχιστο παγκόσμιο επίπεδο φορολόγησης των επιχειρήσεων και να αυξήσουν τη διαφάνεια χρέους στις αναπτυσσόμενες χώρες, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης.
Στις συνομιλίες στην Ουάσιγκτον θα κυριαρχήσουν οι πολιτικοί κίνδυνοι, όπως οι εμπορικές διαμάχες και η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ο Scholz θα δηλώσει στους συμμάχους της χώρας του ότι το μεγάλο πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας θα συρρικνωθεί σταδιακά χάρη στην ισχυρή εγχώρια ζήτηση, τους αυξανόμενους πραγματικούς μισθούς και τις υψηλές κρατικές δαπάνες, δήλωσε ο αξιωματούχος.
«Αυτό δεν θα συμβεί γρήγορα, θα γίνει βήμα-βήμα», είπε ο αξιωματούχος.
Υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες από τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου αναμένεται να συναντηθούν στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα, με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και τους πολιτικούς κινδύνους για την ανάπτυξη να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.
Σε μια προκαταρκτική παρουσίαση ενόψει των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας (12-14 Απριλίου), η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde δήλωσε την Τρίτη (2./4) πως η παγκόσμια ανάπτυξη έχει χάσει τη δυναμική της εν μέσω κλιμακούμενων εμπορικών εντάσεων και πιο σφιχτών χρηματοπιστωτικών συνθηκών.
Ο Scholz θεωρεί ότι ένα ελάχιστο επίπεδο φορολόγησης των επιχειρήσεων παγκοσμίως είναι ένα σημαντικό βήμα για να αποτραπούν ψηφιακοί κολοσσοί, όπως η Google, η Facebook και η Amazon, από το να εγγράφουν κέρδη σε χώρες με χαμηλό φορολογικό συντελεστή αντί εκεί όπου βρίσκονται οι πελάτες τους.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι συνομιλίες στην Ουάσιγκτον αναμένεται να φέρουν πρόοδο σε αυτό το μέτωπο και ότι ο Scholz ελπίζει σε μία συμφωνία μεταξύ των μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έως τα μέσα του 2020.
Ο Scholz αναμένεται επίσης να παροτρύνει την Κίνα και άλλες χώρες να μοιραστούν περισσότερες πληροφορίες για τον δανεισμό τους σε άλλες χώρες προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης