Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dalio: Ο καπιταλισμός πρέπει να εξελιχθεί ή να πεθάνει

Dalio: Ο καπιταλισμός πρέπει να εξελιχθεί ή να πεθάνει
Ο καπιταλισμός πρέπει να εξελιχθεί ή να πεθάνει, υποστηρίζει ο επικεφαλής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο 
«Ο καπιταλισμός πρέπει να εξελιχθεί ή να πεθάνει», αναφέρει σε σημείωμά του ο ιδρυτής και επικεφαλής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, της Bridgewater Associates, μία ημέρα αφότου ο Jamie Dimon (επικεφαλής JPMorgan) υπερασπίστηκε την ιδεολογία.
Επίσης, ο Ray Dalio εξέφρασε ηια μία ακόμη φορά την άποψη ότι η οικονομική ανισότητα παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» για την κοινωνία των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Οι εργαζόμενοι στο κατώτερο 60% της εισοδηματικής κλίμακας δεν βίωσαν καμία πραγματική αύξηση του εισοδήματος (δηλαδή προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό) από το 1980.
Σε μια εποχή που τα εισοδήματα για το κορυφαίο 10% έχουν διπλασιαστεί και εκείνα του κορυφαίου 1% έχουν τριπλασιαστεί», έγραψε χαρακτηριστικά.
Επίσης, σημείωσε ότι το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν και κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους γονείς τους μειώθηκε από 90% το 1970, σε 50% σήμερα.
Ο Ray Dalio περιγράφει επίσης τον αντίκτυπο της φτώχειας, την αύξηση του κόστους για την υγεία και την έλλειψη χρηματοδότησης της εκπαίδευσης, λέγοντας ότι «θέτουν υπαρξιακές απειλές στις ΗΠΑ, επειδή οι συνθήκες αυτές αποδυναμώνουν τη χώρα οικονομικά, απειλούν να προκαλέσουν οδυνηρές και αντιπαραγωγικές εσωτερικές συγκρούσεις και υπονομεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με εκείνη των παγκόσμιων ανταγωνιστών τους».
«Νομίζω ότι οι περισσότεροι καπιταλιστές δεν ξέρουν πώς να χωρίσουν καλά την οικονομική πίτα και οι περισσότεροι σοσιαλιστές δεν ξέρουν πώς να την καλλιεργήσουν σωστά.
Αλλά τώρα βρισκόμαστε σε μια συγκυρία στην οποία είτε
α) άνθρωποι διαφορετικών οι ιδεολογικές κλίσεις θα συνεργαστούν ώστε να αναδιοργανώσουν με απόλυτο τρόπο το σύστημα έτσι ώστε η πίτα να διαιρεθεί και να αναπτυχθεί καλά ή
β) θα έχουμε μεγάλη σύγκρουση και κάποια μορφή επανάστασης που θα βλάψει τον καθένα και θα συρρικνωθεί η πίτα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης