Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ρομπέρτο Καραχάννας (Γενικός Διευθυντής Εμπορίας) στο BN: Τα ΕΛΠΕ θα συνεχίσουν την πορεία τους

tags :
Ρομπέρτο Καραχάννας (Γενικός Διευθυντής Εμπορίας) στο BN: Τα ΕΛΠΕ θα συνεχίσουν την πορεία τους
Στόχος η ενίσχυση της  κερδοφορίας και η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς
Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τον  Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια η μη κατάθεση προσφορών για την απόκτηση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου, λέει στο bankingnews ο Γενικός Διευθυντής Εμπορίας του ομίλου ΕΛΠΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ  κ. Ρομπέρτο Καραχάννας.  
Προσθέτει  ότι το γεγονός ότι δεν ευδοκίμησε ο διαγωνισμός  δεν αλλάζει τον προγραμματισμό των στελεχών των ΕΛΠΕ  και για  μένα προσωπικά καθώς πριν και μετά τη διαδικασία  του διαγωνισμού  o σκοπός ήταν και παραμένει η αύξηση της κερδοφορίας  των Ελληνικών  Πετρελαίων και η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς.
Ο  κ. Ρομπέρτο Καραχάννας διευκρινίζει ότι η διαδικασία πώλησης είναι θέμα των μετόχων και δικό τους αποκλειστικό θέμα, τι θα κάνουν από εδώ και πέρα.
Εμείς  συνεχίζουμε όπως έχουμε υποχρέωση απέναντι στο προσωπικό να διατηρούμε τις θέσεις εργασίας τόσο στο σήμερα όσο και στο αύριο και να διευρύνουμε την αξία των ΕΛΠΕ.  
Υπογράμμισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ως κάτοχος των μετοχών των ΕΛΠΕ αλλά και ο Όμιλος Λατση εν καιρώ θα προσδιορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους και θα λάβουν τις αποφάσεις τους.
Εμείς θα διασφαλίσουμε ότι θα κάνουμε την εταιρεία πιο δυνατή ανεξάρτητα το τι θέλουν να κάνουν οι βασικοί μέτοχοι και ιδιοκτήτες.
Ο γενικός διευθυντής Εμπορίας του ομίλου ΕΛΠΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ  επισήμανε ότι η διοίκηση υλοποιεί το πρόγραμμα επενδύσεων που είχε εκπονήσει και κυρίως «κυνηγά» τους στόχους που έχει θέσει για τον όμιλο όπως  είναι η  διεύρυνση της παρουσίας του σε όλους του τομείς.
Ειδικότερα στο εμπορικό σκέλος υλοποιείται το πρόγραμμα μετεγκατάστασης καυσίμων και του υγραερίου από τη Λάρνακα στο Βασιλικό στη Κύπρο, η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και η ανακατασκευή των πρατηρίων στο Μαυροβούνιο, η επέκταση των πρατηρίων στη Σερβία και τη Βουλγαρία, η αύξηση των πρατηρίων της εταιρείας Καλυψώ στην εγχώρια αγορά, η επέκταση των ΕΛΠΕ στο υγραέριο στα λιπαντικά στα ναυτιλιακά και αεροπορικά καύσιμα  
Και καταλήγει λέγοντας  ότι η εταιρεία δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί επειδή υπάρχει μία πιθανή  πώληση η οποία δεν έγινε.
Στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι επενδυτές δεν …έπεσαν από τα σύννεφα από την εξέλιξη του διαγωνισμού.
Η πλειονότητα αντιμετώπισε ψύχραιμα το γεγονός καθώς η τιμή της μετοχής των ΕΛΠΕ σημείωσε πτώση μόλις  4,27% στα 8,30 ευρώ.
Τα τεμάχια που άλλαξαν χέρια έφθασαν τα 450.000 και η αξία των συναλλαγών  διαμορφώθηκε στα 3,5 εκατ. ευρώ.
Οι μικροεπενδυτές  ήταν οι πρώτοι  που προχώρησαν σε πωλήσεις καθώς ανέμεναν  ότι οι  επικείμενες  προσφορές  θα ανέβαζαν την τιμή της μετοχής.  
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ  αναμένει  από  την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία  για το τι μέλλει γενέσθαι  αναφορικά  με την πορεία του διαγωνισμού.
Αξίζει να σημειωθεί  ότι η πώληση του 51% των μετοχών των ΕΛΠΕ ήταν μνημονιακή υποχρέωση.
Στελέχη της αγοράς προεξοφλούν  ότι  προσωρινά   θα παγώσουν  τις διαδικασίες  ενόψει και  των εκλογών.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης