Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, εν αναμονή εξελίξεων στο εμπόριο - Στα 1.294,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές απώλειες για τον χρυσό, εν αναμονή εξελίξεων στο εμπόριο - Στα 1.294,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με οριακή πτώση μικρότερη του 0,1% ή 1 δολ., στα 1.294,30 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακές απώλειες έκλεισε και σήμερα (4/4/2019) ο χρυσός, καταφέρνοντας να περιορίσει τη σημαντική πτώση που κατέγραφε ενδοσυνεδριακά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, αναμένεται να υποδεχτεί απόψε στον Λευκό Οίκο τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He, εν μέσω πληροφοριών που θέλουν να έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να οδηγήσει στην επίτευξη συμφωνίας.
Ο Trump εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος για μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα.
Όπως δήλωσε, οι εμπορικές συζητήσεις με την Κίνα προχωρούν πολύ καλά, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, το Πεκίνο θα αγοράζει πολλά προϊόντα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με οριακή πτώση μικρότερη του 0,1% ή 1 δολ., στα 1.294,30 δολ. ανά ουγγιά.
Πιέσεις στον χρυσό άσκησαν και ορισμένα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, που ώθησαν υψηλότερα το δολάριο.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα απροσδόκητη πτώση, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό άνω των 49 ετών, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, παρά την επιβράδυνση της οικονομίας.
Συγκεκριμένα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 10.000 την εβδομάδα έως την 30η Μαρτίου 2019, στις 202.000 -το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 1969- ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των αιτήσεων στις 216.000.
Ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχύεται κατά 0,2% στις 97,3 μονάδες.
Το ευρώ σημειώνει πτώση 0,1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,122 δολ., ενώ η στερλίνα καταγράφει απώλειες 0,7%, στο 1,307 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Πιέσεις στο ευρώ άσκησαν και ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση 4,2% τον Φεβρουάριο του 2019, εν μέσω ισχυρής μείωσης στη ζήτηση εκτός Ευρωζώνης, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια άνοδο της τάξεως του +0,5%.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν και δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, δήλωσε σήμερα πως τα επιτόκια ίσως χρειαστεί να κινηθούν «λίγο ψηλότερα» εάν οι επιδόσεις της οικονομίας είναι οι αναμενόμενες, ενώ ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker, δήλωσε ότι η ισχυρή αγορά εργασίας των ΗΠΑ και ο πληθωρισμός θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν «το πολύ» μία αύξηση επιτοκίων το 2019 και άλλη μία το 2020.
Η Fed βρέθηκε σήμερα για άλλη μια φορά στο «στόχαστρο» του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία είναι πολύ ισχυρή, παρά τις «περιττές και καταστροφικές ενέργειες» που έλαβε η κεντρική τράπεζα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης