Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Σημαντική επιβράδυνση στην Ευρωζώνη το 2019 – Ανάπτυξη μόλις 1%

Scope: Σημαντική επιβράδυνση στην Ευρωζώνη το 2019 – Ανάπτυξη μόλις 1%
Σημαντική επιβράδυνση στην Ευρωζώνη αναμένει η Scope+
Σε μόλις 1% αναμένει την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2019 η Scope Ratings, έναντι επίδοσης 1,8% το περασμένο έτος, επικαλούμενη την «απρόβλεπτη» νομισματική πολιτική και την πιο αδύναμη οικονομική δραστηριότητα.
Σε ό,τι αφορά την αντίστοιχη πρόβλεψη για την παγκόσμια οικονομία, ο οίκος υπολογίζει μεταξύ 3% και 3,5% την ανάπτυξη, από 3,6% το 2018.
«Οι καθυστερήσεις στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, η χαλάρωση των εμπορικών συγκρούσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας καθώς και τα δημοσιονομικά κίνητρα στην Ευρώπη και την Κίνα, θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη.
Ταυτόχρονα, όμως, η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου και οι επικείμενες εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές εντός της ΕΕ, θα λειτουργήσουν αρνητικά.
Η πολιτική αβεβαιότητα παραμένει υψηλή.
Οι κυβερνήσεις Ισπανίας και Βελγίου αντιμετωπίζουν εκλογικές διαδικασίες τον Απρίλιο και τον Μάιο. (…)
Η Fed έπαυσε -νωρίτερα από το αναμενόμενο- τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων.
Δεν αναμένουμε άλλη αύξηση από τη Fed το 2019.
Στην πραγματικότητα, προβλέπουμε μείωση των επιτοκίων το 2020.
Ομοίως, η ΕΚΤ επιβεβαίωσε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2019, ότι οι επανεπενδύσεις τίτλων λήξεως κατά το πρόγραμμα αγοράς στοιχείων του ενεργητικού θα συνεχιστούν, ενώ ανακοίνωσε νέο γύρο φθηνής χρηματοδότησης των τραπεζών», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης