Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Κόκκαλης: Πρέπει να βρούμε τρόπους συνεργασίας για την ανοικοδόμηση του κοινωνικού συμβολαίου της ΕΕ

Π. Κόκκαλης: Πρέπει να βρούμε τρόπους συνεργασίας για την ανοικοδόμηση του κοινωνικού συμβολαίου της ΕΕ
Ο Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε τους στόχους της πολιτικής του κίνησης
«Ο "ΚΟΣΜΟΣ" επιδιώκει να συνεργαστεί με όλο το φάσμα των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων που είναι έτοιμες για ριζοσπαστικές αλλαγές και θέτουν ως προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή» ανέφερε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, στην συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους, προκειμένου να παρουσιάσει τους στόχους της πολιτικής του κίνησης.
Ο κ. Κόκκαλης σημείωσε ότι συνεργασία αυτών των δυνάμεων θα εγγυηθεί τον δρόμο προς την ανοικοδόμηση του κοινωνικού συμβολαίου της ΕΕ και τη στροφή προς ένα βιώσιμο μέλλον για την Ευρώπη και τον πλανήτη και πρόσθεσε ότι έτσι προέκυψε και η εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς υπάρχει ευθυγράμμιση απόψεων σε αρκετούς από τους παγκόσμιους στόχους.
Μιλώντας για την πολιτική κίνηση «Κόσμος» είπε ότι «είμαστε μία ομάδα δέκα ατόμων» που επιδιώκει να διαδώσει τη «γλώσσα» και τους στόχους της συνθήκης του Παρισιού, ώστε η χώρα μας να καταφέρει να τους πετύχει.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επισήμανε την κρισιμότητα της συμμετοχής στις ευρωεκλογές για την προαγωγή της κοινής γλώσσας στην ευρωπαϊκή πολιτική σε θέματα του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης των ανισοτήτων, μέσα από τις δυνάμεις της Αριστεράς, της Σοσιολδημοκρατίας και της Οικολογίας.
«Το προφανές όμως για εμάς», όπως είπε, «είναι ότι πρέπει να συμπαραταχθούμε, γιατί αυτή η συμμαχία θα βρεθεί απέναντι στη συμμαχία της Δεξιάς που πιέζεται από την ακροδεξιά», τονίζοντας ότι «είναι πολύ αργά για να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε, γιατί αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε και πρέπει να βρούμε τρόπους συνεργασίας».
Στο ερώτημα, εάν η συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ταξική συνάφεια, ο κ. Κόκκαλης απάντησε ότι «συνάφεια έχουμε με όλους τους ανθρώπους» και «η λογική που μας συνδέει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι χωράμε όλοι», αποκρούοντας την λογική των αποκλεισμών, σε αντίθεση με τις δυνάμεις «που προτιμούν να οχυρωθούν σε οχυρά που δεν υπάρχουν πια» όπως είπε.
Απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ για την συμμετοχή του στις ευρωεκλογές, είπε πως έχει ακούσει ότι δεν χωρά στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως και ότι δεν χωρά στον Ολυμπιακό. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με αυτό.
Πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και δεν έχουμε την πολυτέλεια να συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε τον τροχό» τόνισε προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να αποκλείει ο ένας τον άλλον.
Για την περαιτέρω δράση του στο ενδεχόμενο να μην εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο, είπε ότι «θα συνεχίσουμε την πολιτική μας δραστηριότητα, ως μία δύναμη συνεργασίας και προόδου» και πρόσθεσε ότι εφόσον ο «Κόσμος» ενταχθεί στην Ευρωβουλή, θα γίνει μια ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες των 13 περιφερειών της χώρας και θα συγκροτούνται επιτροπές, που θα ταξιδεύουν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχουν σε θεματικά workshops και εκδηλώσεις.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης