Τελευταία Νέα
Διεθνή

Unicredit: «Σφήνα» στις συζητήσεις Commerzbank - Deutsche Bank - Προς πρόταση εξαγοράς

tags :
Unicredit: «Σφήνα» στις συζητήσεις Commerzbank - Deutsche Bank - Προς πρόταση εξαγοράς
Το σχέδιο προβλέπει η Unicredit να αγοράσει ένα σημαντικό μερίδιο στην Commerzbank και να το συγχωνεύσει με την HypoVereinsbank
Την πρόθεση της ιταλικής UniCredit SpA να καταθέσει μια ανταγωνιστική προσφορά αρκετών δις ευρώ για να αναλάβει τον έλεγχο της γερμανικής Commerzbank AG, καθώς η Deutsche Bank αντιμετωπίζει προβλήματα στο εγχείρημα της συγχώνευσης με την Commerzbank, αποκαλύπτουν σε σημερινό δημοσίευμα τους οι Financial Times.
To δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Unicredit σχεδιάζει να αγοράσει ένα σημαντικό μερίδιο στην Commerzbank και να το συγχωνεύσει με την HypoVereinsbank, τη γερμανική τράπεζα που έχει ήδη στην κατοχή της.
Την πληροφορία αυτή αρνήθηκε να σχολιάσει η UniCredit ενώ από την Commerzbank ανέφεραν ότι δεν έχουν κάποιο σχόλιο να κάνουν επί του θέματος.
To νέο σχήμα που θα προκύψει θα έχει έδρα στη Γερμανία, ενώ η UniCredit θα μπορούσε να διατηρήσει την έδρα της στο Μιλάνο.
H UniCredit είχε εκφράσει ήδη από το 2017 ενδιαφέρον για συγχώνευση με την Commerzbank, αν και αργότερα είχε διαψεύσει ότι ενδιαφερόταν για τη γερμανική τράπεζα.
Στις 17 Μαρτίου, Deutsche Bank και Commerzbank ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο συγχώνευσης τους.
Σύμφωνα με τους FT, το ενδιαφέρον της Unicredit εκδηλώθηκε μια ημέρα μετά τις πληροφορίες ότι οι δύο γερμανικές τράπεζες έχουν διαφορετική προσέγγιση για το πώς πρέπει να προχωρήσουν οι συζητήσεις για τη συγχώνευση.
Σημειώνεται πως χθες έγινε γνωστό πως το διοικητικό συμβούλιο της Commerzbank θα αποφασίσει στις 9 Απριλίου σχετικά με το εάν θα εντατικοποιήσει τις συζητήσεις για συγχώνευση με την Deutsche Bank ή αν θα υπαναχωρήσει από τις έως σήμερα συζητήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης