Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στα 1.295,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές απώλειες για τον χρυσό, εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στα 1.295,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με οριακή πτώση μικρότερη του 0,1% ή 10 σεντς, στα 1.295,3 0 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (3/4/2019) ο χρυσός, με τους επενδυτές να στρέφονται σε πιο ριψοκίνδυνα assets, στον απόηχο νέων θετικών στοιχείων για την οικονομία της Κίνας, που βοηθούν να μετριαστούν οι ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, αλλά και εν μέσω των ελπίδων για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.
Σημερινό δημοσίευμα των «Financial Times», αναφέρει ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου βρίσκονται πολύ κοντά στην τελική συμφωνία για το εμπόριο, καθώς τα περισσότερα ζητήματα έχουν επιλυθεί.
Από την πλευρά του, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε σήμερα πως οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας προχωρούν και οι δύο πλευρές ελπίζουν να φτάσουν πιο κοντά σε μια συμφωνία αυτή την εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι ο κλάδος υπηρεσιών στην Κίνα κατέγραψε σημαντική ανάκαμψη τον Μάρτιο του 2019, εν μέσω ισχυρότερης ζήτησης από το εξωτερικό.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,4 μονάδες -το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών- ανακάμπτοντας από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών του προηγούμενου μήνα (51,1 μονάδες τον Φεβρουάριο).
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με οριακή πτώση μικρότερη του 0,1% ή 10 σεντς, στα 1.295,3 0 δολ. ανά ουγγιά.
Οι απώλειες του χρυσού παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ άσκησαν πιέσεις στο δολάριο.
Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε 129.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο του 2019, πολύ λιγότερες από τις 173.000 που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.
Συνολικά, ο Μάρτιος ήταν μάλιστα ο χειρότερος μήνας από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν είχαν καταγραφεί 111.000 νέες θέσεις.
Άλλα στοιχεία έδειξαν ότι επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών των ΗΠΑ κατέβασε ελαφρώς ταχύτητα τον Μάρτιο του 2019, με τον PMI της IHS Markit να υποχωρεί τον Μάρτιο στις 55,3 μονάδες, από 56 μονάδες τον Φεβρουάριο.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης