Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γερουλάνος: Συνεργασίες, όχι συναλλαγές την επομένη των δημοτικών εκλογών

Γερουλάνος: Συνεργασίες, όχι συναλλαγές την επομένη των δημοτικών εκλογών
Συνεργασίες, όχι συναλλαγές την επομένη των δημοτικών εκλογών, ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος
Συνεργασίες, όχι συναλλαγές την επομένη των δημοτικών εκλογών, ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό «Newn.gr».
«Η απλή αναλογική, θα αποδειχθεί εξαιρετικά θετική εάν τα εμπλεκόμενα μέρη λειτουργήσουν με συνεργασίες, ενώ θα αποδειχθεί ένας εφιάλτης αν λειτουργήσουν με συναλλαγές», δήλωσε.
«Στη συνεργασία βάζεις έναν κοινό στόχο και ο καθένας παλεύει με τα μέσα που έχει για να τον φτάσει.
Στη συναλλαγή, αντί για κοινό στόχο, αρχίζουν διαπραγματεύσεις τύπου:
“Πάρε εσύ αυτό να πάρω εγώ εκείνο”.
Κι αντί να ελέγχουμε ο ένας τον άλλον, αφήνουμε τον καθέναν ανεξέλεγκτο στο χώρο τον οποίον ο ίδιος διαχειρίζεται», διευκρίνισε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο, αν οι πολίτες ψηφίσουν «πολιτικούς παλαιάς κοπής, που θεωρούσαν ότι με το που θα εκλεγούν ο δήμος είναι δικός τους, τότε το αποτέλεσμα θα είναι προϊόν συναλλαγής.
Αν ψηφίσουμε σύγχρονους πολιτικούς, που καταλαβαίνουν ότι οι πολίτες θέλουν συνεργασία διότι θέλουν αποτέλεσμα, τότε η απλή αναλογική θα δουλέψει και όχι μόνο θα δουλέψει, θα εμπνεύσει και περισσότερο κόσμο να μπει στην πολιτική, διότι θα φέρει κόσμο που θα πει ότι εντάξει, τουλάχιστον εδώ έγινε μια προσπάθεια.
Εμείς αυτό θα θέλαμε, το δεύτερο προφανώς. Δε θέλουμε τη συναλλαγή. Θέλουμε τη συνεργασία», είπε.
Για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των πολιτών, είπε ότι αυτές είναι τρεις: Θα μείνει τέσσερα χρόνια στον δήμο, στις επόμενες εκλογές θα είναι ξανά υποψήφιος για να τον κρίνουν οι πολίτες και ότι θα κλείσει το γραφείο του και θα είναι «ένας δήμαρχος στον δρόμο, ένας δήμαρχος ακτιβιστής».
Σχετικά με την περίοδο Καμίνη, ο κ. Γερουλάνος ανάφερε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος πέτυχε να συνεφέρει «τον δήμο που ο κ. Κακλαμάνης άφησε σε άθλια κατάσταση με τεράστιο χρέος, 300 εκατομμύρια, και έχει μειώσει αυτό το χρέος, και με 50 εκατομμύρια έλλειμμα που τώρα το έχει κάνει πλεόνασμα».
Επίσης τόνισε ότι «πολύ θετικό του κ. Καμίνη είναι τα κοινωνικά προγράμματα που έκανε, που δημιούργησαν τα εργαλεία, ώστε ο δήμος να δίνει όσο περισσότερα γίνεται στους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση. Τους άστεγους, τους τοξικοεξαρτημένους.
Και επιλέξαμε τους ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι γι' αυτά τα θέματα». Αντίθετα επισήμανε ότι έχει κάνει κριτική στον κ. Καμίνη, όπως και ο συνυποψήφιος του, κ. Μπακογιάννης στα θέματα καθαριότητας, πρασίνου και τεχνικών έργων.
Ακόμη σημείωσε, ότι ενώ ο κ. Μπακογιάννης κάνει κριτική στον κ. Καμίνη, «για τα φώτα, ότι είναι σκοτεινή η Αθήνα κι έχει δίκιο» διάλεξε για υποψήφιο δημοτικό του σύμβουλο τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο Καθαριότητας, Πρασίνου και Τεχνικών Έργων.
«Μα, βρε παιδί μου, όσο καλός και να είσαι σαν προπονητής, που λέει ότι θέλει να είναι καλός προπονητής, όταν κάνεις μεταγραφές δεν ξεκινάς να παίρνεις τους αποτυχημένους παίκτες της άλλης ομάδας, παίρνεις τους καλούς παίκτες.
Δεν μπορεί λοιπόν από τη μια να λες ότι "εγώ έκανα μεταγραφές" κι από την άλλη να κάνεις κριτική στους παίκτες τους οποίους μόλις έχεις μεταγράψει.
Θεωρώ ότι τα ηγετικά στοιχεία αρχίζουν και φαίνονται από την προεκλογική εκστρατεία.
Το να διαλέγεις λάθος κόσμο, και το ν' απαξιώνεις τον κόσμο με τον οποίο θα δουλέψεις, είναι δυο χαρακτηριστικά κακού ηγέτη», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης