Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στο πετρέλαιο μετά το υψηλό τεσσάρων μηνών - Πτώση -0,13% για το Brent

Πιέσεις στο πετρέλαιο μετά το υψηλό τεσσάρων μηνών - Πτώση -0,13% για το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση 0,34%
Πτώση σημείωσε σήμερα Τετάρτη (3/4) το πετρέλαιο, υποχωρώντας ατα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, μετά τις αναφορές ότι η παραγωγή της Ρωσίας δεν υποχώρησε στα επίπεδα που προβλέπει η συμφωνία του ΟΠΕΚ κατά το περασμένο μήνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά 0,13% στα 69,28 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του 0,34% στα 62,37 δολ. ανά βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό παραμένει πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων 200 μερών, ενώ η συνολική του άνοδος μέχρι στιγμής για το 2019 ανέρχεται στο +37%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες (2/4) το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ κατέγραψαν απροσδόκητη άνοδο την περασμένη εβδομάδα, ενώ αντίθετα τα αποθέματα βενζίνης και προϊόντων διύλισης πετρελαίου σημείωσαν πτώση.

Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του «μαύρου χρυσού».
Όσον αφορά τη Ρωσία, η παραγωγή πετρελαίου της χώρας για τον Μάρτιο του 2019 διαμορφώθηκε στα 11,29 εκατ. βαρέλια ημερησίως, καταγράφοντας μείωση κατά 112 χιλ. βαρέλια σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, την ίδια στιγμή που η συμφωνία του ΟΠΕΚ προβλέπει συνολική μείωση της παραγωγής κατά 228 χιλ. βαρέλια.
Ωστόσο, ο υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, κατέστησε σαφές ότι τον Απρίλιο η παραγωγή της χώρας θα είναι σύμφωνη με τα επίπεδα παραγωγής που είχαν ανακοινωθεί από τον ΟΠΕΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης