Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy: Η ΕΚΤ θα διατηρήσει χαλαρή τη νομισματική πολιτική για όσο χρειαστεί

tags :
Villeroy: Η ΕΚΤ θα διατηρήσει χαλαρή τη νομισματική πολιτική για όσο χρειαστεί
Η ΕΚΤ θα διατηρήσει χαλαρή τη νομισματική της πολιτική για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, δήλωσε ο Francois Villeroy de Galhau
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα διατηρήσει χαλαρή τη νομισματική της πολιτική για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί και θα μπορούσε να τροποποιήσει τα επόμενα βήματα νομισματικής πολιτικής, αν η οικονομική κατάσταση το δικαιολογεί, δήλωσε σήμερα (2/4/2019) ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Francois Villeroy de Galhau.
Η ΕΚΤ ολοκλήρωσε το περασμένο έτος το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ύψους 2,6 τρισ. ευρώ, ωστόσο έχει θέσει σε αναμονή σχέδια για εξομάλυνση της πολιτικής της, αναβάλλοντας μια αύξηση των επιτοκίων για το επόμενο έτος.
«Ανάλογα με τη ροή οικονομικών δεδομένων, το χρονοδιάγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί με κάθε αναγκαία ευελιξία.
Και η ένταση των διαφόρων μηχανισμών θα πρέπει να βαθμονομείται με συνολικό πραγματισμό», δήλωσε ο Villeroy.
«Σύμφωνα με την εντολή της ΕΚΤ, η νομισματική πολιτική θα παραμείνει επεκτατική όσο χρειαστεί για να επιτευχθεί μεσοπρόθεσμος στόχος για τον πληθωρισμό», πρόσθεσε ο Villeroy.
Αργότερα, μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό «BFM Business», ο Villeroy αναφέρθηκε στο Brexit, τονίζοντας πως οι χρηματοπιστωτικές αγορές πρέπει να συνυπολογίσουν τον αυξανόμενο κίνδυνο μιας εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.
«Οι αγορές στοιχημάτιζαν μόλις χθες ότι θα υπάρξει συμφωνία και θα χρειαστεί να συνυπολογίσουν τον αυξανόμενο κίνδυνο να μην υπάρξει συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της αξίας της λίρας», δήλωσε ο Villeroy.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δανείσει ευρώ σε βρετανικές τράπεζες εάν αυτό είναι απαραίτητο και ότι η Τράπεζα της Αγγλίας είναι έτοιμη να δανείσει στερλίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης