Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gove (Βρετανία): Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα βλάψει την οικονομία μας - Το κοινοβούλιο δε θα στηρίξει αυτό το σενάριο

Gove (Βρετανία): Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα βλάψει την οικονομία μας - Το κοινοβούλιο δε θα στηρίξει αυτό το σενάριο
Ο βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι η χώρα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση «σε καλή κατάσταση»
Έκκληση προς του βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου να στηρίξουν τη συμφωνάι της πρωθυπουργού Theresa May για το Brexit απηύθυνε σήμερα (1/4) ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, Michael Gove, τονίζοντας παράλληλα ότι το κοινοβούλιο δεν πρόκειται να στηρίξει ένα άτακτο Brexit.
Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός δήλωσε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να χωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε καλή κατάσταση», ενώ παράλληλα δεν εκτιμάει ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν υπέρ ενός σεναρίου κατά το οποίο δε θα υπάρξει συμφωνία.
«Ένα πράγμα είναι σαφές, πρέπει να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε καλή κατάσταση», επεδήμανε ο κ. Gove, διευκρινίζοντας ότι «το κοινοβούλιο δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της μη συμφωνίας».
Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος του Ηνωμένου Βασιλείου υπογράμμισε ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία «είναι κακό για την οικονομία μας και είναι κακό για την ένωσή μας».
Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών της χώρας, Elizabeth Truss, δήλωσε ότι περισσότεροι Βρετανοί βουλευτές αρχίζουν να στηρίζουν τη συμφωνία της Theresa May, μετά την οριακή απόρριψή της από το κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.
Ωστόσο, η ίδια διευκρίνησε ότι το Λονδίνο είναι «καλά προετοιμασμένο» για ένα σενάριο μη συμφωνίας για το Brexit, καθώς και ότι το χειρότερο γεγονός θα ήταν να μην πραγματοποιηθεί αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ, η παραμονή της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ θα ήταν «εξαιρετικά προβληματική», προσθέτοντας ότι η καλύτερη λύση θα ήταν η «τροποποίηση» της συμφωνίας της πρωθυπουργού Theresa May.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης