Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το τελευταίο χαρτί του Τσίπρα η ΔΕΘ αρχές Σεπτεμβρίου με στόχο εκλογές έως 20 Οκτωβρίου 2019 – Η νίκη της ΝΔ περί το 8%

Το τελευταίο χαρτί του Τσίπρα η ΔΕΘ αρχές Σεπτεμβρίου με στόχο εκλογές έως 20 Οκτωβρίου 2019 – Η νίκη της ΝΔ περί το 8%
Το πρώτο κύμα παρεμβάσεων έχει στόχο τις ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές ....το δεύτερο κύμα τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2019
Δύο κύματα παρεμβάσεων φαίνεται ότι έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση.
Το πρώτο κύμα παρεμβάσεων έχει στόχο τις ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές με επίκεντρο την μερική αποπληρωμή του ΔΝΤ και την νέα έξοδο στις αγορές.
Ο νέος νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας μπορεί να συμφωνήθηκε αλλά για την κοινωνία δεν είναι ο βέλτιστος νόμος, ωστόσο μη έχοντας κανένα άλλο όπλο οι δανειολήπτες θα συμμετάσχουν μαζικά.
Μπορεί όλες αυτές οι παρεμβάσεις να μην ανατρέπουν το αρνητικό δημοσκοπικό σκηνικό για τον Τσίπρα ωστόσο φαίνεται να το σταθεροποιούν.
Η ΝΔ θέλει καθαρό μήνυμα από τις ευρωεκλογές που είθισται να είναι εκλογές διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης.
Το δεύτερο κύμα θα κορυφωθεί με την ΔΕΘ αρχές Σεπτεμβρίου 2019 όπου οι εξαγγελίες και οι αναφορές Τσίπρα θα έχουν ένα στόχο να μικρύνουν την διαφορά με την ΝΔ.
Με βάση όλες τις εκτιμήσεις η ΝΔ είναι πολύ πιθανό να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 8%...διαφορά που είναι νίκη για την ΝΔ αλλά δεν θα συνθλιβεί πολιτικά ο Τσίπρας.
Στο δεύτερο κύμα θα συμπεριληφθούν, νέες αναβαθμίσεις της Ελλάδος, τουρισμός και σταδιακή ανάκαμψη των τραπεζών.
Με βάση αυτό το σενάριο ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές 20 Οκτωβρίου 2019 ή 13 Οκτωβρίου 2019.
Έμπειρος δημοσκόπος ανέφερε ότι η μάχη για τον Τσίπρα πρέπει να είναι μικρή διαφορά στις ευρωεκλογές και η μάχη για τον Μητσοτάκη πρέπει να είναι μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές....με στόχο τις εθνικές εκλογές. 
Εάν η διαφορά είναι μικρή 6-7 μονάδες στις εθνικές εκλογές δεν είναι βέβαιο ότι θα διερευνηθεί.
Εάν η διαφορά είναι μεγάλη πάνω από 10% τότε μπορεί να δημιουργηθεί μια αυτοτροφοδοτούμενη δυνς.αμική – στροφή προς τον νικητή – και στις εθνικές εκλογές η διαφορά να διευρυνθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης