Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εν αναμονή βαρυσήμαντης παρέμβασης της Merkel για το Brexit (4/4) - Γιατί ανησυχεί η Γερμανία

Εν αναμονή βαρυσήμαντης παρέμβασης της Merkel για το Brexit (4/4) - Γιατί ανησυχεί η Γερμανία
Η παρέμβαση Merkel αναμένεται τη στιγμή που η ΕΕ επιδιώκει να προστατευθεί από ένα πιθανό πολιτικό χάος στη Βρετανία
Τη σημαντικότερη παρέμβασή της στη διαδικασία του Brexit τα τελευταία δύο χρόνια, αναμένεται να πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Η παρέμβαση Merkel αναμένεται τη στιγμή που η ΕΕ επιδιώκει να προστατευθεί από ένα πιθανό πολιτικό χάος στη Βρετανία, αναφέρει το Bloomberg.
Η Merkel πρόκειται να έχει συνομιλίες με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Leo Varadkar την Πέμπτη (04/4)προκειμένου να ζητήσει ένα σχέδιο για την προστασία των συνόρων της Ιρλανδίας σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου. 
Πλέον αυτό το ενδεχόμενο αποτελεί σοβαρή πιθανότητα και η ΕΕ επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά   στον περιορισμό των συνεπειών, ανέφεραν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Η παρέμβαση της Merkel αναμένεται επίσης την ώρα κατά την οποία, οι σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ επιδεινώθηκαν, αφού η συμφωνία επί του Brexit της πρωθυπουργού Theresa May απερρίφθη στο Κοινοβούλιο στην τρίτη απόπειρα της Παρασκευής (29/3).
Οι συνομιλίες της Merkel με τον Varadkar έρχονται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας στη Γερμανία ότι η Ιρλανδία δεν έχει προετοιμαστεί επαρκώς για την προστασία των ιρλανδικών συνόρων - των νέων εξωτερικών συνόρων της ΕΕ μετά τον Brexit - σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πλέον ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν τη βρετανική κυβέρνηση.
Η Ένωση έχει δώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μια ακόμη εβδομάδα προθεσμία καθώς προετοιμάζει μια σημαντική σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 10 Απριλίου.
Η May, που αναμένεται να προχωρήσει σε τέταρτη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για τη συμφωνία, εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει σε πρόωρες  εκλογές για να βοηθήσει, προκειμένου να άρει το αδιέξοδο με το Brexit.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης