Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «A (low)» η Deutsche Bank – Παραμένει αρνητικό το trend

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «A (low)» η Deutsche Bank – Παραμένει αρνητικό το trend
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Deutsche Bank από τη DBRS Ratings
Σε «A (low)» και «R-1 (low)» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη, αντίστοιχα, πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Bank η DBRS Ratings, διατηρώντας τις αρνητικές προοπτικές (trend) για τη γερμανική τράπεζα.
Ο καναδικός οίκος επικαλείται το σημαντικό παγκόσμιο franchise της Deutsche Bank, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής θέσης της στη Γερμανία, η οποία ενισχύεται από την ενσωμάτωση της Postbank.
Επίσης, κάνει λόγο για ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία ισολογισμού και καλώς διαχειριζόμενο πιστωτικό κίνδυνο και κίνδυνο αγοράς.
Τα παραπάνω μετριάζονται από τη μείωση του μεριδίου αγοράς επενδυτικής τραπεζικής και τη συνεχιζόμενη χαμηλή κερδοφορία, καθώς και η ανάγκη για ενισχυμένους εσωτερικούς ελέγχους.
«Πρόσφατα, η Deutsche Bank ανακοίνωσε επίσημες συνομιλίες για συγχώνευση με την Commerzbank.
Δεδομένου του δυσχερούς περιβάλλοντος των εσόδων, το σκεπτικό μιας συγχώνευσης μπορεί να είναι συναρπαστικό από την άποψη εξοικονόμησης κόστους.
Ένα άλλο όφελος θα ήταν η περαιτέρω μείωση της αστάθειας των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική ως ποσοστό των συνολικών εσόδων.
Ωστόσο, δεδομένου ότι η Deutsche Bank συνεχίζει να εφαρμόζει πολυάριθμες στρατηγικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης της Postbank, η DBRS θεωρεί ότι οι κίνδυνοι εκτέλεσης είναι αυξημένοι.
Επίσης, οι δαπάνες που σχετίζονται με μια συγκέντρωση θα ήταν πιθανώς προκατασκευασμένες, ενώ η εξοικονόμηση κόστους θα πραγματοποιούνταν μόνο με την πάροδο του χρόνου.
Η DBRS θεωρεί την κερδοφορία της Deutsche Bank ως αδύναμη.
Το 2018, παρουσίασε το πρώτη φορά καθαρά κέρδη (341 εκατ. ευρώ) από το 2014, καθώς πρόοδος στη μείωση κόστους άρχισε να υλοποιείται. (…)
Ο έλεγχος του κόστους αποτελεί βασική εστίαση για την Deutsche Bank».
Ωστόσο, «παρά τη μείωση των δαπανών κατά 5% σε ετήσια βάση, ο δείκτης αποδοτικότητας παρέμεινε υψηλός κατά 93% το 2018, λόγω της μείωσης των εσόδων».

Διαβάστε: DBRS: Δύσκολη μία συγχώνευση Deutsche Bank – Commerzbank βραχυπρόθεσμα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης