Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντυπωσιακή πορεία για το πετρέλαιο στο α' τρίμηνο 2019 - Κέρδη 32% για το αμερικανικό αργό

Εντυπωσιακή πορεία για το πετρέλαιο στο α' τρίμηνο 2019 - Κέρδη 32% για το αμερικανικό αργό
Στο +27% η άνοδος για το Brent στο α' τρίμηνο του 2019
Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή ήταν η πορεία του πετρελαίου στο α' τρίμηνο του 2019, καθώς το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 32%, ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent εμφάνισε άνοδο της τάξης του 27%.
Σε θετική, όμως, πορεία κινήθηκαν και τα δύο είδη πετρελαίου κατά τη σημερινή (29/3/2019) συνεδρίαση/

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent είχε άνοδο της τάξης του +0,88% στα 68,42 δολ. ανά βαρέλι.

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 γι το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά +1,55% στα 60,28 δολ. ανά βαρέλι.
Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό κατέγραψαν το καλύτερο τρίμηνο από το 2009, όταν και η τιμή τους είχε ενισχυθεί κατά +40% συνολικά.
«Οι περικοπές στην παραγωγή των ΟΠΕΚ+ αποτελεί τον κύριο λόγο για τη δυναμική ανάκαμψη μετά την πτώση του -38% κατά το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους», σχολίασε ο αναλυτής της Saxo Bank, Ole Hansen, ενώ από την πλευρά της, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Jefferies τόνισε ότι ενδέχεται να σημειωθεί σύσφιγξη στην αγορά πετρελαίου το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Η άνοδος των τιμών οδήγησε σε νέα έκκληση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump προς τις χώρες του ΟΠΕΚ να αυξήσουν την παραγωγή τους, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πολύ σημαντικό να αυξήσει ο ΟΠΕΚ τη ροή πετρελαίου».
«Οι παγκόσμιες αγορές είναι εύθραυστες, η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει πολύ ηψηλά», ανέφερε σε ανάρησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ωστόσο, πέραν των περικοπών, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται και από τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας, οι οποίες έχουν μειώσει την παγκόσμια προσοφρά κατά τους τελευταίους μήνες.
Σημειώνεται ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν τον ερχόμενο Ιούνιο, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία της συμφωνίας κατά τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης