Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΥΠΕΝ: Διεθνής διαγωνισμός για την κατεδάφιση αυθαιρέτων

ΥΠΕΝ: Διεθνής διαγωνισμός για την κατεδάφιση αυθαιρέτων
Διεθνής διαγωνισμός για την κατεδάφιση αυθαιρέτων
Υπουργική απόφαση με την οποία προβλέπεται η διενέργεια ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατεδάφιση αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και δασικές εκτάσεις, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.
Η απόφαση προβλέπει τη διενέργεια Ανοιχτού Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών εκτέλεσης τελεσίδικων αποφάσεων – πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων περιφράξεων, κατασκευών, εγκαταστάσεων και κτισμάτων που βρίσκονται σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας και σε δάση, δασικές εκτάσεις, εθνικό δρυμό για τα οποία σύμφωνα με τις λίστες των υπηρεσιών καταγραφής (Δασαρχεία, Κτηματικές Υπηρεσίες) είτε έχουν καταστεί τελεσίδικα, είτε έχει συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής του αρμόδιου δασάρχη.
Η σύμβαση παροχής υπηρεσιών θα περιλαμβάνει 38 αποφάσεις – πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας στους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων στις περιοχές Ψάθα, Πόρτο Γερμενό, Αγία Τριάδα Βουρκαρίου, Πάχη και Κινέττα, καθώς επίσης και 16 αποφάσεις – πρωτόκολλα κατεδάφισης σε δάση, δασικές εκτάσεις, εθνικό δρυμό των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Βόρειου Τομέα Αθηνών, στους Δήμους Φυλής, Διονύσου, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Κρωπίας και Μαρκόπουλου-Μεσογαίας.
Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η εκτέλεση των αποφάσεων κατεδάφισης, η μεταφορά και διάθεση των προϊόντων κατεδαφίσεων σε ειδικά αδειοδοτημένους χώρους, καθώς και η πλήρη αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή των εργασιών κατεδάφισης.
Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των παρεχόμενων υπηρεσιών θα ανέλθει στα 499.700 ευρώ και η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων.
Το κόστος της υπηρεσίας εκτιμήθηκε με τιμές χρέωσης της δαπάνης εκτέλεσης της εργασίας ανά πρωτόκολλο κατεδάφισης, λαμβάνοντας υπόψη και συγκριτικά στοιχεία παλαιότερων αντίστοιχων διαγωνισμών.
Η χρηματοδότηση γίνεται από τον προϋπολογισμό του Πράσινου Ταμείου.
Η διάρκεια της σύμβασης παροχής υπηρεσιών ορίζεται από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι και τις 31-12-2020, ενώ ο ανάδοχος πρέπει να δύναται να παρέχει τις υπηρεσίες του για όλο το χρονικό διάστημα της διάρκειας εκτέλεσης της σύμβασης παροχής υπηρεσιών.
Οι υπηρεσίες θα παρέχονται έπειτα από εντολή του ΤΕΔΚ/ΣΕΝΕ της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης