Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: «Μπροστά» με 10 μονάδες η ΝΔ - Στο 32,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 7,5%

Δημοσκόπηση Pulse: «Μπροστά» με 10 μονάδες η ΝΔ - Στο 32,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 7,5%
Σύμφωνα με την έρευνα, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η ανάπτυξη, οι φόροι και η συμφωνία των Πρεσπών είναι τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες
Μεγάλο προβάδισμα της Ν.Δ., τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης και πεντακομματική Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, το προβάδισμα της ΝΔ διαμορφώνεται στις 10 ποσοστιαίες μονάδες καθώς το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη λαμβάνει 32,5% έναντι του 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η ανάπτυξη, οι φόροι και η συμφωνία των Πρεσπών είναι τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες.  

Μπροστά η ΝΔ σε πρόθεση ψήφου, παράσταση νίκης Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 9 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 30,5% (30% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 21,5% (20,5%) που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με 7% αντίστοιχα (7,5% και 6,5%) και το ΚΚΕ με 5,5% (αμετάβλητο).  

Η Ελληνική Λύση λαμβάνει 2,1% (2,5%), η Ένωση Κεντρώων 1,8% (2%), το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα από 1,3% (1%,1%1%), η Πλεύση Ελευθερίας 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 2,1% (3%), ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 16,5% (17%).  
    
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων το προβάδισμα της ΝΔ μεγαλώνει και αγγίζει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, η Χρυσή Αυγή και το ΚΙΝΑΛ 7,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 2,3%, η Ένωση Κεντρώων 2%, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η ΛΑΕ από 1,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Στο 11% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.      

Επιπρόσθετα, η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα αγγίζοντας το 53%, την ώρα που η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ φτάνει στο 82%.     

Ως προς τη δεξαμενή των αναποφάσιστων, το 29% ήταν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, το 8% της ΝΔ, το 5% της Χρυσής Αυγής, το 7% των ΑΝΕΛ, το 4% του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, το 3% της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το 2% του ΚΚΕ, ενώ το 35% είτε είχε ρίξει λευκό/άκυρο, είτε δεν είχε συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.      

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται και στην παράσταση νίκης, καθώς το 61% εκτιμά πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικρατήσει στις εκλογές, έναντι ενός 23% που θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής.

Η διαφορά δηλαδή ανέρχεται στις 38 ποσοστιαίες μονάδες.      

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 25%.
«Κανένας από τους δύο», απαντά το 33%.      

Τα κριτήρια των ψηφοφόρων Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις αναφορικά με τα κριτήρια με τα οποία οι πολίτες θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

Ειδικότερα, το 22% θα ψηφίσει έχοντας υπόψη την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, το 20% τη φορολογική πολιτική, το 17% τη συμφωνία των Πρεσπών, το 10% την αντιμετώπιση της διαφθοράς, το 6% την ασφάλεια και το 5% τα ελληνοτουρκικά.

Ακόμη ένα 10% απαντά πως θα ψηφίσει βάσει άλλων κριτηρίων όπως κοινωνικά, περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και ειλικρίνεια.       

Την ίδια στιγμή, το 76% απαντά πως στις ευρωεκλογές θα ψηφίσει ή μάλλον θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα με τις εθνικές εκλογές και μόλις το 13% απαντά ότι θα ψηφίσει διαφορετικό κόμμα. Το 11% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα.  

Τέλος, το 40% απαντά πως είναι δύσκολη ή πολύ δύσκολη η προσωπική οικονομική του κατάσταση, ακόμη ένα 40% απαντά πως είναι μέτρια και μόλις το 13% απαντά πως είναι άνετη ή πολύ άνετη. 

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης