Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξενογιαννακοπούλου: Κερδισμένοι οι πολίτες από την αναβάθμιση του Δημοσίου

Ξενογιαννακοπούλου: Κερδισμένοι οι πολίτες από την αναβάθμιση του Δημοσίου
Δηλώσεις της υπουργού Διοικητικής ανασυγκρότησης σε ημερίδα της ΕΑΣΕ
«Η αναβάθμιση και σωστή λειτουργία του δημόσιου τομέα αφορά όλους τους πολίτες. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Απαιτείται συνεργασία και διάλογος», τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στον χαιρετισμό που απηύθυνε -παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου- στην ημερίδα Διαλόγου στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και του Ιδιωτικού Τομέα «Ασκώντας διοίκηση στο Δημόσιο και στις Επιχειρήσεις-Κοινά προβλήματα αναζητούν λύσεις», της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι βασική προτεραιότητα είναι η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την παραγωγική, αναπτυξιακή και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας, «ένα σχέδιο με το βλέμμα στο μέλλον, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις προκλήσεις της εποχής μας».
Αναφερόμενη στο χαρτοφυλάκιό της, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης επισήμανε ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση των θεσμικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων «για μια Δημόσια Διοίκηση κινητήριο μοχλό της ολοκληρωμένης αναπτυξιακής και κοινωνικής στρατηγικής, που διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, είναι ανοικτή στην κοινωνία και φιλική στον πολίτη, και που επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της».
Πρόσθεσε ότι η Δημόσια Διοίκηση οφείλει να λειτουργεί με αποτελεσματικότητα, παραγωγικότητα και χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, ενώ κάνοντας απολογισμό έργου των τελευταίων ετών είπε ότι εφαρμόζονται τα ψηφιακά οργανογράμματα και περιγράμματα θέσης, έγιναν αξιοκρατικές κρίσεις προϊσταμένων, μετά από δέκα χρόνια, με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και, με δομημένες συνεντεύξεις, προχώρησε η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, το 82% των οποίων αξιολογήθηκε ψηφιακά και ενισχύθηκε η λειτουργία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης