Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο σκοτάδι για τρίτη μέρα η Βενεζουέλα – Χωρίς ρεύμα 21 από τις 23 πολιτείες

Στο σκοτάδι για τρίτη μέρα η Βενεζουέλα – Χωρίς ρεύμα 21 από τις 23 πολιτείες
Στο σκοτάδι για τρίτη μέρα η Βενεζουέλα
Στο σκοτάδι παραμένει για τρίτη μέρα η Βενεζουέλα, εξαιτίας της νέας μεγάλης βλάβης στο σύστημα ηλεκτροδότησης, με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Jouan Guaido να καλεί σε νέες διαδηλώσεις το Σάββατο (30/3).
Το δίκτυο ηλεκτροδότησης λειτουργούσε περιοδικά στο Καράκας και σε άλλες περιοχές της Βενεζουέλας μετά τη νέα βλάβη που σημειώθηκε χθες το πρωί και η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, κατέστησε μάταιες τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε ποσοστό 85% που είχαν καταβληθεί την Τρίτη.
Η διακοπή οφείλεται «στην αστάθεια (του δικτύου) μετά την επίθεση» που ενορχήστρωσε η αντιπολίτευση, κατήγγειλε το Καράκας, το οποίο έκανε λόγο «για την πιο σοβαρή τρομοκρατική επίθεση στην Ιστορία της Βενεζουέλας».
Η κυβέρνηση του προέδρου Nicolas Maduro επισήμανε ότι η βλάβη οφείλεται σε μια πυρκαγιά στον κεντρικό σταθμό παραγωγής στο Γκούρι, στη νότια Βενεζουέλα, ο οποίος παράγει το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.
Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει ούτε το μέγεθος της βλάβης ούτε για πόσο διάστημα θα διαρκέσει.
Μάλιστα το βράδυ κήρυξε τη σημερινή ημέρα τεχνική αργία, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να παραμένουν κλειστά και το μετρό να μην λειτουργεί.
Από την πλευρά του, ο Jouan Guaido κάλεσε τους υποστηρικτές του σε νέες διαδηλώσεις το Σάββατο σε όλη τη χώρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάρρευση των δημόσιων υπηρεσιών της χώρας.
«Δεν υπάρχει πλέον φως, δεν μπορούμε να μένουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα», υπογράμμισε.
Ο Nicolas Maduro του απάντησε:
«Έχουμε μεγάλη κινητοποίηση σε όλη τη χώρα», είπε μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο VTV, καλώντας σε «μηδενική ανοχή» ενάντια στη βία των αντιπάλων του.
Αυτή η διακοπή στην ηλεκτροδότηση αφορά 21 από τις 23 πολιτείες της Βενεζουέλας, σύμφωνα με χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας σε διάστημα τριών εβδομάδων, μετά από αυτή που διήρκησε από τις 7 ως τις 14 Μαρτίου.
Εκτός από την έλλειψη ηλεκτρικού, η παρουσία Ρώσων στρατιωτών στη Βενεζουέλα δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα στη χώρα.
«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση Maduro δεν έχει εμπιστοσύνη στους στρατιωτικούς της, αφού έφερε άλλους από το εξωτερικό», σχολίασε ο αυτοανακηρυχθέντας πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης