Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Η τροπολογία για την α' κατοικία βάζει ταφόπετρα στην οικονομία και την κοινωνία

Λαφαζάνης: Η τροπολογία για την α' κατοικία βάζει ταφόπετρα στην οικονομία και την κοινωνία
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητά σεισάχθεια για τις περιπτώσεις των πιο φτωχών πολιτών και νοικοκυριών και των πιο αδύνατων μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Για «κοροϊδία των πολιτών» κάνει λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στην τροπολογία για την προστασία της α' κατοικίας.
«Η δαιδαλώδης τροπολογία για την δήθεν προστασία της πρώτης κατοικίας των δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια την οποία με αντισυνταγματικές διαδικασίες εξπρές κατέθεσε η κυβέρνηση προς άμεση ψήφιση στη Βουλή, με τη συναίνεση της ΝΔ, συνιστά πρωτοφανές όνειδος για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, και μια μεγάλη και καθαρή απάτη, ενώ αντιπροσωπεύει μια απερίγραπτων διαστάσεων κοροϊδία των πολιτών, τους οποίους εκλαμβάνει ως ηλίθιους» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.
Και πρόσθεσε: «Η τροπολογία αυτή με τις δυσβάστακτες και παράλογες προϋποθέσεις που συσσωρευτικά ζητά να ικανοποιηθούν, όχι μόνο καταργεί κάθε ίχνος προστασίας της πρώτης κατοικίας των πολιτών, που μέσα στην κρίση έχουν περιέλθει σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους αλλά και κάνει κάτι χειρότερο: φορτώνει στους δανειολήπτες που θα θελήσουν να δοκιμάσουν την ένταξή σε καθεστώς προστασίας και πρόσθετα βάρη μετά την σχεδόν βέβαιη αποτυχία τους.
Η κυβέρνηση και οι εμπνευστές της κατάθεσης αυτής της επαίσχυντης και εκδικητικής προς τους δανειολήπτες τροπολογίας, την οποία συνέταξαν οι 'θεσμοί' και οι τράπεζες με τους συναρμόδιους υπουργούς ως υπαλλήλους τους, παίζουν το ρόλο του πολιτικού νεκροθάφτη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Διότι αυτή η τροπολογία δεν πλήττει μόνο τους ανήμπορους δανειολήπτες αλλά βάζει ταυτόχρονα ταφόπετρα στην οικονομία και την κοινωνία με ένα επερχόμενο τσουνάμι πλειστηριασμών και εξώσεων», υποστηρίζει ο κ. Λαφαζάνης, που καταλήγει συμπερασματικά: «Οι ελληνικές τράπεζες 'ζόμπι' όχι μόνο δεν πρόκειται με αυτήν την τροπολογία έκτρωμα να βελτιώσουν την θέση τους αλλά και θα συνεχίσουν να βουλιάζουν τον τόπο με μόνους ωφελημένους τους τραπεζίτες και τους διάφορους μεγαλοσχήμονες που παίρνουν χαριστικά και αγύριστα θαλασσοδάνεια, με τον Διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, να καλύπτει όλες τις κλεψιές και ανομίες τους.
Το πρόβλημα των κόκκινων δανείων απαιτεί μία και μόνη λύση: Άμεσες γενναιότατες ρυθμίσεις αποπληρωμής των δανείων με εξίσου γενναίο κούρεμα τους, που θα φτάνει μέχρι την πλήρη διαγραφή τους (σεισάχθεια) στις περιπτώσεις των πιο φτωχών πολιτών και νοικοκυριών και των πιο αδύνατων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Αυτή η λύση είναι απόλυτα εφικτή και αναγκαία για την επανεκκίνηση της οικονομίας από τράπεζες που θα εθνικοποιηθούν και θα τεθούν υπό κοινωνικό έλεγχο στο πλαίσιο μιας νέας προοδευτικής πορείας ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της οικονομίας, της κοινωνίας και της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης