Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Amber Capital: Σε πολύ καλό επίπεδο η ελληνική οικονομία - Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές - Θετικό σημάδι για τις αγορές

Amber Capital: Σε πολύ καλό επίπεδο η ελληνική οικονομία - Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές - Θετικό σημάδι για τις αγορές
Η ΝΔ είναι περισσότερο φιλική προς τις αγορές
Θετικό σημάδι θα είναι για τις αγορές η νίκη της ΝΔ και η... αντικατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του ιδρυτή της Amber Capital, Joseph Oughourlian, ο οποίος εμφανίζεται super αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία.
Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι -όπως προκύπτει από δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με τις εκτιμήσεις της Amber Capital- οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα δεν αποκλείεται να γίνουν τον Μάιο.
«Ενισχύεται η φημολογία ότι η πιο φιλική προς τις αγορές αντιπολίτευση (σσ. η ΝΔ) θα αντικαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Amber Capital είναι τόσο bullish για την Ελλάδα που το μόνο που εύχεται είναι να υπήρχαν περισσότερες μετοχές να αγοράσει.
«Είμαι εξαιρετικά (super) αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία» ο Joseph Oughourlian, ιδρυτής της εταιρείας και συμπλήρωσε «έχει όλους τους καταλύτες σε αντίθετη κατεύθυνση έναντι πολλών χωρών, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
Έχει υποχωρήσει ο λαϊκισμός, η οικονομία είναι σε πολύ, πολύ ισχυρό επίπεδο, έχει απίστευτα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία».
O Oughourlian είναι μεταξύ των bull επενδυτών, οι οποίοι στοιχηματίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω της ανάκαμψης έπειτα από χρόνια ύφεσης, λιτότητας και διαμάχης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει ενισχυθεί κατά 16% το 2019.
Πέρυσι, εξάλλου, η Ελλάδα παρουσίασε την ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη μετά το 2007.
Σύμφωνα με τον Oughourlian, το πρόβλημα είναι ότι από τη στιγμή που αποφεύγει τις ελληνικές τράπεζες, δεν έχουν απομείνει πολλές επιλογές.
Τέλος στο δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά στις συμμετοχές της Amber Capital στον ΟΤΕ αλλά στον Ελλάκτωρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης