Διεθνή

Facebook: Τέλος από την επόμενη εβδομάδα στο ρατσιστικό περιεχόμενο

Facebook: Τέλος από την επόμενη εβδομάδα στο ρατσιστικό περιεχόμενο
Στην απαγόρευση κάθε έκφρασης υποστήριξης ή εξύμνησης της λευκής υπεροχής, θα προχωρήσει από την επόμενη εβδομάδα το Facebook
Στην απαγόρευση κάθε έκφρασης υποστήριξης ή εξύμνησης της λευκής υπεροχής, αλλά και εκείνων που τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού των φυλών, ανακοίνωσε σήμερα (27/3/2019) πως θα προχωρήσει από την επόμενη εβδομάδα το Facebook, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη ρητορική μίσους.
«Οι αντιλήψεις αυτές συνδέονται με οργανώσεις που προωθούν το μίσος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Σημειώνεται ότι Facebook, Twitter και YouTube δέχονται ολοένα και περισσότερες πιέσεις για να αφαιρέσουν το νεοναζιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο από τις ιστοσελίδες τους.
Ο δράστης του μακελειού στα δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας είχε μεταδώσει την πράξη του ζωντανά μέσω του Facebook, πριν από 12 ημέρες.
Το Facebook ανέφερε επίσης ότι οι χρήστες που αναζητούν περιεχόμενο το οποίο σχετίζεται με τη «λευκή υπεροχή» θα παραπέμπονται στη σελίδα της οργάνωσης Life After Hate, η οποία βοηθά ανθρώπους να φύγουν από ομάδες που στηρίζουν το μίσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης