Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Υποβαθμίζεται σε σταθερό, από θετικό, το outlook του Ελλάκτωρα

S&P: Υποβαθμίζεται σε σταθερό, από θετικό, το outlook του Ελλάκτωρα
Υποβαθμίζεται το outlook του Ελλάκτωρα από την S&P Global Ratings
Σε σταθερές -από θετικές- υποβάθμισε τις προοπτικές (outlook) του Ελλάκτωρα η Standard & Poor’s Global Ratings, επιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση «Β» για μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται τα μη κερδοφόρα κατασκευαστικά έργα το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και την αβεβαιότητα όσον αφορά τη μελλοντική κερδοφορία και τις προοπτικές των εσόδων του κλάδου κατασκευών.
Η απόδοση του τομέα διοδίων ήταν ικανοποιητική, με έντονη αύξηση της κυκλοφορίας κατά περίπου 5% κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2018.
«Εκτιμούμε ότι αυτό το τμήμα θα υποστηρίξει τη βαθμιαία ανάκαμψη των βασικών δεικτών πίστωσης της Ελλάκτωρ.
Στην βασική μας υπόθεση για το 2019-2020, εξακολουθούμε να προβλέπουμε τον λόγο των αναπροσαρμοσμένων κεφαλαίων από λειτουργίες προς το χρέος (FFO) σε 10%-12% από 2%-3% το 2018, ενώ το χρέος προς EBITDA θα κινηθεί κάτω από 5x το 2019-2020.
Κατόπιν αλλαγής στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου τον Ιούλιο 2018, αναμένουμε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή της στρατηγικής αναδιοργάνωσης της εταιρείας, τυχόν εξαγορές ή επενδύσεις για την παράταση της διάρκειας του χαρτοφυλακίου παραχώρησης και των χρηματοοικονομικών πολιτικών.
Εκτιμούμε ότι οι κερδοφόρες δραστηριότητες της Ελλάκτωρ θα εξασφαλίσει επαρκή ρευστότητα για τον όμιλο και χρηματοδότηση για την κατασκευαστική δραστηριότητα, εάν χρειαστεί.
Η αδύναμη κερδοφορία του κατασκευαστικού τομέα αποτελεί βασικό περιορισμό της αξιολόγησης.
Αναμένουμε το περιθώριο EBITDA να φτάσει το 2%-3% το 2019-2020, αντί για το 4%-5% που προβλέπαμε προηγουμένως.
Οι απώλειες σε κατασκευαστικά έργα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2018 οδήγησαν σε πτώση των εσόδων περίπου 150 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 19 εκατ. ευρώ από ένα έργο στο Κατάρ, 46 εκατ. ευρώ από έργα στη Ρουμανία και άλλα 29 εκατ. ευρώ από ρουμανική κοινοπραξία.
Οι σταθερές προοπτικές αντανακλούν την άποψη ότι, μετά από μια αδύναμη περίοδο του 2018, οι πιστωτικές μετρήσεις της Ελλάκτωρ θα ανακάμψουν σταδιακά», σχολιάζεται στην έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης