Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων λόγω ανησυχιών για την οικονομία - Στο 3,53% το 10ετές

Ιταλία: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων λόγω ανησυχιών για την οικονομία - Στο 3,53% το 10ετές
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ιταλική κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας
Επιδείνωση καταγράφει σήμερα (27/3/2019) η αγορά ιταλικών ομολόγων, στον απόηχο δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι η ιταλική κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», η Ιταλία αναμένεται να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ στο +0,1% από +0,6% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, ενώ το έλλειμμα εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 2,4%.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019, το οποίο υποβλήθηκε από τη Ρώμη στην Κομισιόν, προέβλεπε ότι το έλλειμμα θα ανερχόταν στο 2,04%.
O Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria, δήλωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν μπορεί να συσφίξει περαιτέρω τη δημοσιονομική της στάση, λόγω της ύφεσης στην οποία έχει διολισθήσει η ιταλική οικονομία.
Σημείωσε επίσης ότι ιταλικό έλλειμμα είναι υπό έλεγχο, αλλά και ότι το δημόσιο χρέος πρέπει να μειωθεί.
Υπό αυτό το πρίσμα, η ιταλική κυβέρνηση επεξεργάζεται πακέτο μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης.
Το πακέτο μέτρων που σχεδιάζει να προωθήσει η κυβέρνηση για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη εκφράζονται ελπίδες πως θα αυξήσει τον ρυθμό ανάπτυξης στο 0,2%, κατά τις πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας, κάτι που θα επιτρέψει στη Ρώμη να υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προϋπολογισμό με αναθεωρημένο τον λόγο ελλείμματος προς ΑΕΠ στο 2,3%.
Εξάλλου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Ignazio Visco, δήλωσε σήμερα πως η οικονομική δραστηριότητα στην Ιταλία επιβραδύνθηκε την τελευταία περίοδο του 2018 και τους πρώτους μήνες αυτής της χρονιάς, ζητώντας μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης, τη μείωση του δημόσιου χρέους και την αντιμετώπιση των αυξανόμενων επιπέδων φτώχειας.
Περί τις 13:45, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας σημειώνει άνοδο 6 μονάδων βάσης στο 2,53%, από 2,47% στο προηγούμενο κλείσιμο.


Η απόδοση του 2ετούς ενισχύεται κατά 3,6 μ.β. στο 0,26%, ενώ του 30ετούς σημειώνει ήπια άνοδο 0,6 μ.β. στο 3,49%.
Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία ασκούν πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ η στροφή στα πιο ασφαλή καταφύγια αντικατοπτρίζεται και στην πτώση των αποδόσεων των γερμανικών ομολόγων.
Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου καταγράφει πτώση 3 μ.β. και να βυθίζεται περαιτέρω σε αρνητικό έδαφος, και συγκεκριμένα στο -0,04%.
Η απόδοση του αντίστοιχου ολλανδικού, που επίσης θεωρείται ασφαλές, σημειώνει πτώση 2 μ.β. στο 0,16%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης