Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει ο χρυσός μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης - Στο +0,20% και τα 1.324 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανακάμπτει ο χρυσός μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης - Στο +0,20% και τα 1.324 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα
Ανοδικά κινείται σήμερα Τετάρτη (27/3) ο χρυσός, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα αργότερα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,20% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.324 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας κοντά στη ζώνη των 1.330 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμρικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στις 96,2 μονάδες.
«Οι επενδυτές είναι πολύ προσεκτικοί αναφορικά με την αντιστροφή στην καμπύλη αποδόσεων του αμερικανικού ομολόγου, το οποίο έχει αποδειχθεί πολλές φορές ως ένα πρώιμο σημάδι μίας ύφεσης», σχολιάζει η αναλύτρια αγορών της CMC Markets, Margaret Yang.
Οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις που σχετίζονται τόσο με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, όσο και με το Brexit, οι οποίες θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη θέση του χρυσού ως «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο».
Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται να ξεκινήσει ο νέος γύρος εμπορικών συνομιλιών στο Πεκίνο, ενώ η επόμενη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα εντός της ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης