Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Euromedica αδυνατεί να πληρώσει τα ενοίκια του διαγνωστικού κέντρου της Αγίας Παρασκευής

tags :
Η Euromedica αδυνατεί να πληρώσει τα ενοίκια του διαγνωστικού κέντρου της Αγίας Παρασκευής
Η έλλειψη ρευστότητας στραγγαλίζουν τον Όμιλο  του Θωμά  Λιακουνάκου
Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί ο όμιλος Euromedica με τη διοίκηση της εταιρείας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει να κρατήσει «ζωντανό» τον άλλοτε ισχυρό ιατρικό όμιλο του Θωμά Λιακουνάκου τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται από την μία ημέρα στην άλλη.
Την περασμένη Παρασκευή το διαγνωστικό κέντρο της Αγίας Παρασκευής τέθηκε εκτός λειτουργίας καθώς εμφανίσθηκε δικαστικός επιμελητής ο οποίος έκανε επίδοση δικαστικής απόφασης ζητώντας να αδειάσουν το κτίριο μετά από προσφυγή που έκανε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, αφού ο όμιλος ή το νομικά  υπεύθυνος δεν κατέβαλε τα μισθώματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα ανεξόφλητα ενοίκια ανέρχονται σε μεριές χιλιάδες ευρώ αφού ο μισθωτής δεν πλήρωνε το ενοίκιο.
Αίσθηση προκάλεσε στους  εργαζόμενους το γεγονός ότι η διοίκηση του ομίλου Euromedica δεν προχώρησε σε μία κίνηση καλής θέλησης ή να δώσει μία προκαταβολή με την προοπτική να υπάρξει συμφωνία την τελευταία στιγμή  με την προοπτική  να παραμείνει  εν λειτουργία  το διαγνωστικό  κέντρο.
Η διοίκηση έμεινε άπραγη καθώς φαίνεται ότι  το πρόβλημα ρευστότητας της εταιρείας  δεν τις άφησαν πολλά  περιθώρια  για  την ανάληψη πρωτοβουλιών.
Οι επισκέπτες του κέντρου και οι ασθενείς που ανέμεναν απαντήσεις από εξετάσεις που είχαν πραγματοποιήσει πληροφορούνται ότι οι εξετάσεις θα δίνονται από τον  διαγνωστικό  κέντρο Εγκέφαλος της Euromedica στο Χαλάνδρι.
To τηλεφωνικό κέντρο της Euromedica της Αγίας Παρασκευής έχει ηχογραφημένο μήνυμα και δίνει  τις παραπάνω πληροφορίες λέγοντας ότι το κέντρο έκλεισε.
Τα προβλήματα για την Euromedica όμως δεν σταματούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόμενοι από ορισμένα κέντρα του ομίλου έχει  προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.
Η διοίκηση δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στο αίτημα των εργαζόμενων και προχώρησε εν μέρει στην αποπληρωμή των οφειλών Αξίζει να σημειωθεί ορισμένα διαγνωστικά  κέντρα του Ομίλου Euromedica υπολειτουργούν με αποτέλεσμα το προσωπικό να τους  κατευθύνει σε άλλα κέντρα που είναι σε πλήρη λειτουργία.
Υψηλόβαθμο στέλεχος που εργάζεται σε διαγνωστικό κέντρο της Euromedica υποστηρίζει ότι τα προβλήματα διογκώνονται από τη μία ημέρα στην άλλη και ο όμιλος  στην ουσία  οφείλει την ύπαρξη του στο φιλότιμο και την εργατικότητα του προσωπικού.
Ως μάνα εξ ουρανού αναμένουν την απόφαση του Μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών που πιθανόν να ορίσει νέα διοίκηση στην AXON Holdings μετά από αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς με προσφυγή της στη Δικαιοσύνη για να διασφαλίσει τραπεζικά δάνεια που είχε χορηγήσει  στην εταιρεία και στο όμιλο συνολικού ύψους 47,2 εκατ, ευρώ και 55,8 εκατ. ευρώ  αντίστοιχα.
Το αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς είναι να τεθεί η AXON Συμμετοχών σε έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης.
Οι συνολικές υποχρεώσεις του Ομίλου φθάνουν τα 520,8 εκατ. ευρώ.   

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης