Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Μειώνονται οι τιμές-στόχοι για χαλκό και αλουμίνιο - Αύξηση στον σίδηρο

Fitch: Μειώνονται οι τιμές-στόχοι για χαλκό και αλουμίνιο - Αύξηση στον σίδηρο
Η Fitch «κόβει» τις τιμές για χαλκό και αλουμίνιο 
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για τις τιμές χαλκού και αλουμινίου προχώρησε η Fitch Ratings, βελτιώνοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις για τον σίδηρο.
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται τη διακοπή το πλήγμα στην προσφορά μετά την τραγωδία στο φράγμα της Vale στη Βραζιλία, που θα μειώσει την παροχή σιδηρομεταλλεύματος κατά περίπου 30 εκατομμύρια έως 50 εκατομμύρια τόνους ετησίως στη χώρα.
Η συνολική μείωση της προσφοράς στη Βραζιλία θα φθάσει τους 40 έως 60 εκατομμύρια τόνους, επισημαίνεται.
Η περικοπή στις τιμές χαλκού το 2019-2021 αντικατοπτρίζει τη «στροφή» από την προηγούμενη πρόβλεψη ότι η αγορά θα παρουσιάσει μεγαλύτερα ελλείμματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
«Αυτό βασίζεται σε ένα συνδυασμό χαμηλότερης παγκόσμιας ζήτησης χαλκού, που επηρεάζεται ιδιαίτερα από την εξασθένηση της ζήτησης από την Κίνα, καθώς και σε ένα πιο σταθερό αγωγό έργων που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες νέες προμήθειες και χαμηλότερες υποτιθέμενες διαταραχές στις υφιστάμενες επιχειρήσεις.
Δεν περιμένουμε πλέον σημαντικά ελλείμματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», σημειώνεται.
Σε ό,τι αφορά στη αλουμίνιο, η αναθεώρηση αφορά στα χαμηλότερα προβλεπόμενα ελλείμματα στην αγορά και στη μείωση της ζήτησης αλουμινίου εκτός της Κίνας.
Αναλυτικά, οι εκτιμήσεις:

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης