Πολιτική

Πατούλης: Η Αττική μπορεί να προσφέρει ισχυρή στήριξη στην ανάπτυξη της χώρας

Πατούλης: Η Αττική μπορεί να προσφέρει ισχυρή στήριξη στην ανάπτυξη της χώρας
Ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής με τη ΝΔ, Γιώργου Πατούλη
"Θα αξιοποιήσουμε την πολύχρονη αυτοδιοικητική μας εμπειρία για να βάλουμε ένα τέλος στις χρόνιες παθογένειες, που έχουν αφήσει την Αττική κολλημένη στο χθες, ενώ έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει κύριος μοχλός ανάπτυξης της χώρας", τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης από τον Κορυδαλλό, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και φορέων και ενημερώθηκε για τα θέματα της πόλης.
Κατά την επίσκεψη του στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, εστίασε στην ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του αγωγού απορροής όμβριων στη Γρ. Λαμπράκη, του οποίοι η σχετική μελέτη δημοπρατήθηκε το 2015 και ανατέθηκε τον Απρίλιο του 2018 και με την ολοκλήρωση του "ενισχύεται η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης κατά 80%".
Επιπρόσθετα ο Στ. Κασιμάτης υπογράμμισε πως προτεραιότητα για την περιοχή είναι η απομάκρυνση των φυλακών.
Έθεσε και το θέμα αξιοποίησης έκτασης 115 στρεμμάτων για την υλοποίηση αθλητικών υποδομών, με έμφαση στην κατασκευή σύγχρονου γηπέδου στίβου, το οποίο δεν διαθέτει η Αττική.
Επίσης έγινε αναφορά στη σημασία της ολοκλήρωσης του κολυμβητηρίου, αλλά και της αναπτυξιακής ανάσας που θα δώσει στην πόλη η έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων του Μετρό.
Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε ζήτημα προτεραιότητας την απομάκρυνση των φυλακών αλλά και την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της περιοχής επισημαίνοντας πως "πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών για να έχουν κίνητρα να μένουν οι νέοι".
Ανέφερε πως τα ζητήματα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και της αντιπλημμυρικής θωράκισης των δήμων της Αττικής απαιτούν άμεσες και ριζικές λύσεις χωρίς χρονοτριβές.
"Για όλα τα ζητήματα θα υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός, μέσα από τη συνεχή και γόνιμη συνεργασία της Περιφέρειας και με τους 66 δήμους της Αττικής, η οποία θα συντονίζεται από μία κοινή επιτροπή που θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα" σημείωσε προσθέτοντας ότι στα σχέδια του είναι "η δημιουργία γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την ταχύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων".
Ακολούθως ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα σε κεντρικούς δρόμους και παλαιό ΙΚΑ Κορυδαλλού όπου, διαπιστώνοντας την υποστελέχωση του τόνισε πως "η ενίσχυση των κέντρων υγείας των Δήμων με έμφαση στην πρόληψη, είναι ψηλά στον προγραμματικό του σχεδιασμό".
Τέλος ο κ. Πατούλης συναντήθηκε και με τους υποψήφιους δημάρχους Ν.Χουρσαλά και Γ.Δημόπουλο με τους οποίους και συζήτησε για τα τοπικά ζητήματα της πόλης καθώς και με τοπικούς φορείς της πόλης, παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη και υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης