Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η Ευρώπη θέλει να ενταχθεί στο σχέδιο «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» της Κίνας, αλλά χρειάζεται αμοιβαιότητα

Merkel: Η Ευρώπη θέλει να ενταχθεί στο σχέδιο «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» της Κίνας, αλλά χρειάζεται αμοιβαιότητα
Το σχέδιο της Κίνας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» είναι ένα σημαντικό έργο στο οποίο οι Ευρωπαίοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν, δήλωσε η Angela Merkel
Ως ένα σημαντικό έργο στο οποίο οι Ευρωπαίοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, το σχέδιο της Κίνας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», αλλά τόνισε ότι απαιτείται αμοιβαιότητα από το Πεκίνο.
«Εμείς, σαν Ευρωπαίοι, θέλουμε να διαδραματίσουμε έναν ενεργό ρόλο (στο έργο), όμως αυτό πρέπει να οδηγήσει σε μια ορισμένη αμοιβαιότητα και εξακολουθούμε να μαχόμαστε γι’ αυτό», δήλωσε σήμερα (26/3/2019) η Merkel μετά από συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jingping, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.
Σημειώνεται ότι tο κινεζικό επενδυτικό σχέδιο «Μια ζώνη, ένας δρόμος» εστιάζει κυρίως σε επενδύσεις σε υποδομές: δρόμους, λιμάνια, σιδηροδρομικές συνδέσεις, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες. 
Παράλληλα, αναφερθείσα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως εάν καταλήξουν σε αδιέξοδο, οι συνέπειες θα γίνουν «αισθητές» στη γερμανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης