Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το δ΄ τρίμηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

tags :
Γαλλία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το δ΄ τρίμηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Η αύξηση του γαλλικού ΑΕΠ για το σύνολο του 2018 διαμορφώθηκε στο 1,6% έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στο 1,5%
Σταθερή παρέμεινε η ανάπτυξη στη Γαλλία για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (26/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,3% διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ για το σύνολο του 2018, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,6% έναντι 1,5% των προκαταρκτικών εκτιμήσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, οι ισχυρές εξαγωγές της Γαλλίας, κατάφεραν να αντισταθμίσουν τις χαμηλότερες καταναλωτικές δαπάνες, καθώς εταιρείες όπως η Airbus ολοκλήρωσαν τις αποστολές τους πριν από την ολοκλήρωση του έτους.
Ο ρυθμός αύξησης των μισθών για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 επιταχύνθηκε στο 1,3% έναντι 0,7% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ το ποσοστό αποταμίευσης αυξήθηκε στο 15,2% έναντι 14,3% προηγουμένως.
Παράλληλα, οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν στάσιμες για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, έναντι ανόδου 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ επιβράδυνση σημείωσαν και οι επενδύσεις των επιχειρήσεωνν για το ίδιο διάστημα, και συγκεκριμένα στο 0,3% έναντι 1,7% προηγουμένως.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τις προοπτικές του εγχώριου μεταποιητικού κλάδου για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε πτώση στις 102 μονάδες, έναντι 103 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων επίσης στις 103 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη που σχετίζεται με τις προοπτικές παραγωγής του μεταποιητικού κλάδου για τους επόμενους μήνες, σημειώθηκε άνοδος στις -1 μονάδες, έναντι -4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω πτώση στις -5 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης