Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Πολλές ευκαιρίες για τους επενδυτές στη ρομποτική βιομηχανία

tags :
Credit Suisse: Πολλές ευκαιρίες για τους επενδυτές στη ρομποτική βιομηχανία
Τα εμπόδια στην είσοδο στη ρομποτική βιομηχανία αίρονται, δημιουργώντας πολλές αναξιοποίητες επενδυτικές ευκαιρίες σε αυτό το τομέα
Την εκτίμηση ότι η άρση των περιορισμών στη ρομποτική βιομηχανία θα δημιουργήσει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες σε αυτό τον τομέα εκφράζουν αναλυτές της Credit Suisse.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση, πλέον είναι πιο εύκολο για τις εταιρείες να κατασκευάσουν συστήματα ρομποτικών αυτοματισμών από ό,τι πριν, καθιστώντας αυτά τα προϊόντα φθηνότερα και εξυπνότερα.
«Βλέπουμε πολλές ευκαιρίες στη ρομποτική» δήλωσε στο CNBC ο Angus Muirhead της ελβετικής τράπεζας.
Το fund Global Robotics Equity Fund της Credit Suisse (Lux), που συγχρηματοδοτεί η Muirhead, επενδύει σε εταιρείες με πωλήσεις των οποίων το 50% προέρχεται από τη ρομποτική, αυτοματοποίηση, τεχνητή νοημοσύνη ή ασφάλεια.
Το fund επικεντρώνεται σε τρεις υποτομείς υψηλής ανάπτυξης: εταιρείες που εργάζονται για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την εκτέλεση επικίνδυνων εργασιών.
«Έτσι, αν κάποιος επενδύσει σε ένα ρομποτικό fund, θα θέλαμε να έχει όσο το δυνατόν καθαρότερη έκθεση στη ρομποτική» δήλωσε ο ίδιος.
O Muirhead επισημαίνει ότι η αντικατάσταση των ανθρώπων από τις μηχανές έχει γίνει πηγή ανησυχίας αλλά δεν είναι νέο φαινόμενο.
«Το έχουμε δει αυτό τα τελευταία 100 με 200 χρόνια» δήλωσε ο αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι θέσεις εργασίας που είναι διαθέσιμες -τα τελευταία χρόνια- έχουν σχέση με τις νέες τεχνολογίες.
«Πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι θα χρειαστούν επανεκπαίδευση σε ορισμένες βιομηχανίες.
Σε πολλές άλλες βιομηχανίες, βλέπουμε πραγματικά αυτά τα ρομποτικά συστήματα ως ένα εργαλείο που θα επιτρέψει στον κόσμο κάνει καλύτερη δουλειά» είπε ο Muirhead.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης