Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή ανάκαμψη για το πετρέλαιο - Κέρδη 1,04% για το Brent

Ισχυρή ανάκαμψη για το πετρέλαιο - Κέρδη 1,04% για το Brent
Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 1,8%
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Τρίτη (26/3) το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας από την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω των περικοπών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, καθώς και λόγω των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 1,04% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,91 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +1,8% στα 59,88 δολ. ανά βαρέλι.

Οι περικοπές στην παραγωγή των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ έχουν στηρίξει μέχρι στιγμής τις τιμές του πετρελαίου για το 2019, ενώ οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν και της Βενεζουέλας έχουν μειώση την παγκόσμια προσφορά κατά τους τελευταίους μήνες.
Ωστόσο, οι αναλυτές δηλώνουν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα ήταν υψηλότερα εάν δεν υπήρχαν οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία θα μπορούσε να περιορίσει την κατανάλωση πετρελαίου.

«Οι κίνδυνοι μίας ύφεσης έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής της Saxo Bank, Ole Hansen, εν μέσω πτώσης της μεταποιητικής παραγωγής σε Ασία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.
«Η παγκόσμια ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής επιβραδύνθηκε κατά -1% το τελευταίο τρίμηνο, και οι ενδείξεις υποδεικνύουν οριακή στασιμότητα αυτό το τρίμηνπ», αναφέρει σε σημείωμά της η JPMorgan, προσθέτοντας ότι «εκτός της Κίνας, η βιομηχανία της Ασίας κατέγραφε ήδη συρρίκνωση κατά το νέο έτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης