Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μύλος με την πώληση της Forthnet - Τον τελευταίο λόγο έχουν Vodafone - Wind και η σφήνα Antenna

tags :
Μύλος με την πώληση της Forthnet - Τον τελευταίο λόγο έχουν Vodafone - Wind και η σφήνα Antenna
Τα μπρος πίσω, οι παλινωδίες με την αλλαγή διοίκησης και ο ρόλος Πουλόπουλου
Περιπλέκεται η διαδικασία πώλησης της Forthnet από τις τράπεζες καθώς Vodafone και Wind έχουν ήδη πει σύμφωνα με πληροφορίες την «τελευταία τους λέξη και με βάση την αξία που εκτιμούν ότι έχει η επιχείρηση» στην προσφορά που έχουν υποβάλλει και ο Antenna ναι μεν επανάκαμψε υποβάλλοντας εκ νέου πρόταση χωρίς ωστόσο το τοπίο να είναι ξεκάθαρο.
Θεωρητικά η περίοδος αποκλειστικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των τραπεζών και της κοινοπραξίας Vodafone-Wind έχει ολοκληρωθεί από τα τέλη Ιανουαρίου αλλά είχε παραταθεί σιωπηρώς ενώ οι τράπεζες φαίνεται να εξετάζουν την νέα πρόταση Antenna ο οποίος αρχικά είχε εμφανιστεί να έχει το προβάδισμα αλλά στη συνέχεια φάνηκε να κάνει πίσω για να ακολουθήσει η διαπραγμάτευση με Vodafone-Wind.
Οι τράπεζες από την πλευρά τους δείχνουν να είναι διχασμένες για το τι ακριβώς πρέπει να πράξουν καθώς είχαν σκεφτεί ακόμα και το ενδεχόμενο αλλαγής διοίκησης της Forthnet πράγμα που θεωρείτο και απαραίτητο για τη διευκόλυνση της διαδικασίας του άρθρου 106β χωρίς ωστόσο να το υλοποιήσουν καθώς επικράτησε η άποψη πως αν δεν υπάρξει αγοραστής υφίσταται ο κίνδυνος να δημιουργηθεί κενό διοίκησης στην εταιρία. Από την άλλη πλευρά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρία λειτουργεί πιεστικά για τις τράπεζες οι οποίες εκτιμούν ότι αργά ή γρήγορα αν δεν πουλήσουν θα βρεθούν αντιμέτωπες με το δίλημμα της πλήρους απόκτησης της εταιρίας μέσω μετατροπής των ομολογιακών δανείων ή της κατάρρευσης.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντως οι τράπεζες αναγνωρίζουν ότι έχουν υποστεί τεράστια ζημία οι ίδιες το μέγεθος της οποίας προσπαθούν να περιορίσουν μέσω της διαδικασίας μεταβίβασης. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η πλευρά του Antenna έχει καταθέσει «εναλλακτική» από πλευράς τεχνικής διαδικασίας πρόταση που μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία. Πίσω από την πρόταση φαίνεται να βρίσκεται ένα πρώην κορυφαίο στέλεχος της τράπεζας Πειραιώς και συγκεκριμένα ο κ. Γιώργος Πουλόπουλος ο οποίος διετέλεσε μεταξύ άλλων Chief Operating Officer και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας από την οποία αποχώρησε μετά από μακροχρόνια παρουσία στα τέλη του 2018.
Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι ο μεγαλύτερος δανειστής του ομίλου Forthnet ενώ έχει αυξημένη έκθεση στο δανεισμό του ομίλου Antenna ο οποίος αποπληρώνεται κανονικά.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης