Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σήμερα 26/3 οι 15 νέοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές - Στο επίκεντρο ο Π. Κόκκαλης

Σήμερα 26/3 οι 15 νέοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές - Στο επίκεντρο ο Π. Κόκκαλης
Κατά πληροφορίες βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη
Η προετοιμασία για τις ευρωεκλογές εντείνεται στα επιτελεία των κομμάτων και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις συζητήσεις προκειμένου να κλείσει το ευρωψηφοδέλτιο έχοντας ήδη μία απώλεια μετά την παραίτηση της Μυρσίνης Ζορμπά.
Στο παρασκήνιο οι επαφές πάντως συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς ενώ τα ονόματα που προτάσονται διαδέχονται το ένα το άλλο.
Κατά πληροφορίες βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη παρά το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί προβληματισμός σε ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος καθώς θεωρείται πως δίνεται έναυσμα στους επικριτές του να κάνουν λόγο για διαπλοκή.
Το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη παραμένει σταθερά στο τραπέζι ενώ οι πληροφορίες θέλουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να έχει απευθύνει πρόταση σε καλλιτέχνες όπως η Χαρούλα Αλεξίου, ο Αλέξης Γεωργούλης κ.α.
Δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες της Έλενας Κουντουρά, του Σπύρου Δανέλλη, της Μαρίας Ρεπούση αλλά και του Γιάννη Ραγκούση.  
Σε κάθε περίπτωση, οι διεργασίες ενόψει των ευρωεκλογών είναι σε πλήρη εξέλιξη καθώς ότι ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα.

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα 26/3 στις 17:00 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως αναμένονται και οι ανακοινώσεις για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου.
Μένει να δούμε αν θα δημοσιοποιηθούν σήμερα οι επόμενοι 15 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με τις πληροφορίες να θέλουν σε αυτούς να συμπεριλαμβάνονται συνεργαζόμενες προσωπικότητες.  
Το ενδιαφέρον πάντως επικεντρώνεται στο αν τελικά θα βρίσκονται σε αυτό το «κύμα» οι υποψηφιότητες του Πέτρου Κόκκαλη, του Παναγιώτη Γιαννάκη και της Μαρίας Ρεπούση καθώς τα ονόματά τους έχουν συζητηθεί πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα αλλά παραμένουν ερωτηματικά όσο δεν ανακοινώνονται.
Σε ότι αφορά τα «βαριά» ονόματα και οι πιθανές εκπλήξεις που θα περιλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά μάλλον αναμένονται στις αρχές του επόμενου μήνα.
Σε συνδυασμό με την συνδιάσκεψη η οποία θα αναδείξει μια εκλογική επιτροπή περίπου 100 μελών τα οποία θα εκπροσωπούν κόμματα, κινήσεις και συλλογικότητες που στηρίζουν το προοδευτικό μέτωπο.
Η εν λόγω εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Προοδευτική Συμμαχία ήταν προγραμματισμένη να γίνει στα τέλη Μαρτίου λίγο πριν το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.
Οι πληροφορίες θέλουν να αποφασίστηκε η μετάθεσή της για τις αρχές Απριλίου για λόγους οργανωτικούς αλλά και εξαιτίας των κατηγοριών που εξαπέλυσε η Χαριλάου Τρικούπη το προηγούμενο διάστημα για ένα ακόμα στημένο αντισυνέδριο κόντρα στο Κίνημα Αλλαγής.
Συνεπώς, τα «δυνατά χαρτιά» του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκάλπες αναμένονται στο δρόμο για την συνδιάσκεψη που θα γίνει στις 6 Απριλίου στο Ολυμπιακό στάδιο του Γαλατσίου.
Εκεί, όπου θα υπογραφεί και η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με το όνομα της οποίας θα δώσει τη μάχη η κυβέρνηση στις ευρωεκλογές.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης