Τελευταία Νέα
Πολιτική

Pyatt: Η Ελλάδα είναι στενός φίλος και πολύτιμος σύμμαχος των ΗΠΑ

Pyatt: Η Ελλάδα είναι στενός φίλος και πολύτιμος σύμμαχος των ΗΠΑ
Μήνυμα του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλλαδα, G. Pyatt
Μήνυμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, τονίζοντας τις ισχυρές φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Σε αυτό ο Αμερικανός πρέσβης G. Pyatt, τονίζει τα ακόλουθα: «Εκ μέρους του αμερικανικού λαού και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στέλνω τις καλύτερες ευχές στον λαό της Ελλάδας κατά την 198η επέτειο της ανεξαρτησίας σας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα απολαμβάνουν διαρκή φιλία και συνεργασία ενσωματωμένες στις κοινές δημοκρατικές αξίες και κοινά συμφέροντα.
Συνεργαζόμαστε για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων, την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πόρων.
Τα δύο έθνη συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά.
Είχα την τιμή να φιλοξενήσω τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο τον περασμένο Δεκέμβριο, για να ξεκινήσει ο εναρκτήριος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ - Ελλάδας.
Ο Στρατηγικός Διάλογος περιελάμβανε υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση των δύο χωρών και βασίστηκε σε ένα έτος συνολικής δέσμευσης, υπογράμμισε τη δύναμη των διμερών σχέσεων και επιβεβαίωσε την αμοιβαία δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας να εμβαθύνουν τη συνεργασία μας.
Η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και μαζί έχουμε σημειώσει πρόοδο τον περασμένο χρόνο στην προώθηση των κοινών μας συμφερόντων.
Καθώς γιορτάζετε αυτή τη σημαντική ευκαιρία, ο Αμερικανός λαός σας εύχεται ειρήνη, ευημερία και ευτυχία κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης