Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Εάν σημειωθεί επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, θα προχωρήσουμε σε νομισματική χαλάρωση

Evans (Fed): Εάν σημειωθεί επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, θα προχωρήσουμε σε νομισματική χαλάρωση
Ο πρόεδρος της Chicago Fed διευκρίνησε ότι τα θεμελιώδη της αμερικανικής οικονομίας «δείχνουν καλά»
Στο γεγονός ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει σε νέα νομισματική χαλάρωση αναφέρθηκε σήμερα (25/3) ο πρόεδρος της Chicago Fed, Charles Evans, σε περίπτωση που σημειωθεί επιβράδυνση της εγχώριας οικονομίας.
Ειδικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση στο Χονγκ Κονγκ, ο κ. Evans δήλωσε ότι «η νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζα ενδεχομένως να χρειαστεί να χαλαρώσει, εάν η οικονομία επιβραδυνθεί ή εάν ο πληθωρισμός είναι πολύ χαμηλός».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα ήταν κατάλληλες εάν επιταχυνθεί ο πληθωρισμός», σημειώνοντας παράλληλα ότι «η αύξηση στο 2,12% ή το 2,5% δεν αποτελεί μεγάλη ανησυχία».
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Chicago Fed υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ, και συγκεκριμένα από το 2% τον περασμένο Ιανουάριο στο 1,75% με 2%, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι παρά την άνοδο των κινδύνων που σχετίζονται με την παγκόσμια ανάπτυξη και το εμπόριο, τα θεμελιώδη της αμερικανικής οικονομίας «δείχνουν καλά».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα αρνητικά σενάρια «είναι μεγαλύτερα» σε σύγκριση με τις θετικές εκπλήξεις αυτή τη στιγμή, και ως εκ τούτου, η υπομονετική προσέγγιση της Fed είναι «συνετή» εν μέσω αυτής της αυξημένης αβεβαιότητας.
Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Chicago τόνισε ότι δεν αναμένει να υπάρξει άλλη αύξηση επιτοκίων πριν από το δεύτερο εξάμηνο του 2020, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος η νομισματική πολιτική δεν είναι ούτε ευνοϊκή ούτε περιοριστική, και ότι τα τρέχοντα επίπεδα των επιτοκίων είναι «κατά πάσα πιθανότητα κοντά στο ουδέτερο».
«Η Federal Reserve πρέπει να κάνει μία παύση και να είναι προσεκτική», δήλωσε ο κ. Evans, διευκρινίζοντας ότι η τράπεζα είναι «προσεκτική» απέναντι στους περιορισμούς των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Αναφορικά με τον πληθωρισμό, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν προβληματίζεται για τις πιέσεις και ότι θα ήθελε να δει περισσότερο πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης