Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Οι πολίτες θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στον Τσίπρα στις εκλογές – Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλη

Μπακογιάννη: Οι πολίτες θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στον Τσίπρα στις εκλογές – Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλη
Θετικό βήμα η έξοδος στις αγορές με το 10ετές ομόλογο, όμως άργησε πολύ υποστηρίζει η βουλευτής της ΝΔ
Την εκτίμηση πως οι πολίτες θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα στις επερχόμενες εκλογές διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υποστήριξε ότι η διαφορά της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλη.
«Οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι οι πρώτες κάλπες που στήνονται στη χώρα μετρά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» αναφέρει σε συνέντευξη της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κα.Μπακογιάννη, η οποία κληθείσα να εκτιμήσει που θα κυμανθεί η διαφορά δεδομένης και της τοποθέτησης Γεωργιάδη για διαφορά 3,5 μονάδων, είπε ότι «ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης είπε κάτι πολύ απλό και σωστό.
Όταν ο κ. Τσίπρας κέρδισε με 3,5 μονάδες τις ευρωεκλογές του 2014, ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες για να φύγει η κυβέρνηση.
Άρα, οποιοδήποτε ποσοστό πάνω από 3,5% είναι νίκη για τη ΝΔ.
Αλλά μην αμφιβάλλετε, η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ μεγαλύτερη».
Αναφερόμενη στα θέματα της οικονομίας, η κα. Μπακογιάννη χαρακτηρίζει την έξοδο στις αγορές και με 10ετές ομόλογο «θετικό βήμα», τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό άργησε πολύ και ότι η χώρα απέχει από την κανονικότητα καθώς είναι παγιδευμένη σε αναιμική ανάπτυξη.
«Η έξοδος στις αγορές και με 10ετές ομόλογο είναι ένα θετικό βήμα, το οποίο άργησε πολύ.
Η χώρα όμως απέχει πολύ από την κανονικότητα, καθώς είναι παγιδευμένη σε αναιμική ανάπτυξη, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώνεται, η υπερφορολόγηση πνίγει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οι κεφαλαιακοί περιορισμοί συνεχίζονται, οι δημόσιες επενδύσεις είναι καθηλωμένες και τα νέα παιδιά εξακολουθούν να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.
Και για να καλυφθούν όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε τη θεωρία της ολιγαρκούς αφθονίας, η οποία σημαίνει ότι ο λαός πρέπει να συνηθίσει να ζει με λιτότητα έναντι της νομενκλατούρας η οποία θα ζει πλουσιοπάροχα. Παλιά και γνωστή κυβερνητική αντίληψη συγκεκριμένων καθεστώτων» υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ, η οποία ερωτηθείσα για τα κόκκινα δάνεια και τις 120 δόσεις και για το εάν η ΝΔ προτίθεται να στηρίξει την κυβέρνηση ώστε να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι που αφορούν μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τόνισε ότι «είναι προφανές ότι αν η κυβέρνηση φέρει τις 120 δόσεις, η ΝΔ θα τις ψηφίσει».
«Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, αν η κυβέρνηση, η οποία έχει καθυστερήσει 2 χρόνια με αποτέλεσμα πολλοί δανειολήπτες να απειλούνται με πλειστηριασμούς, φέρει μια πρόταση που προστατεύει τους αδύναμους και εντοπίζει τους μπαταχτσήδες, βεβαίως και θα την στηρίξουμε.
Σας θυμίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε και θα κάνει πράξη την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών με χαμηλότερα επιτόκια, διότι θέλει να στείλει το μήνυμα ότι οι συνεπείς δεν είναι τα κορόιδα και οι κακοπληρωτές οι έξυπνοι» είπε η κα.Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης