Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αδιάβαστοι στην TV και στο ραδιόφωνο

tags :
Αδιάβαστοι στην TV και στο ραδιόφωνο
Παρακολουθούμε κάποιους συνεντευξιαζόμενους, κυρίως πολιτικούς, να «πιάνονται» αδιάβαστοι και να απαντούν σε γενικολογίες ή και να μην απαντούν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων
Είναι λυπηρό να γίνονται τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές συζητήσεις μόνο για να γίνουν, και να μην αποκομίζει κανείς κάτι. Ούτε οι συμμετέχοντες σε αυτές, ούτε ο κόσμος που τις παρακολουθεί και τις ακούει.
Το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν αυτού του τύπου οι εκπομπές.
Παρακολουθούμε κάποιους συνεντευξιαζόμενους, κυρίως πολιτικούς, να «πιάνονται» αδιάβαστοι και να απαντούν σε γενικολογίες ή και να μην απαντούν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Αλλά, ενίοτε το ίδιο διαπιστώνεται και από την άλλη πλευρά όπου ο/η δημοσιογράφος, όντας ή ούσα, μη καλά διαβασμένος/η ξαναρωτά το ίδιο ή περνά σε μια άστοχη ερώτηση δυναμιτίζοντας τη συζήτηση και καθιστώντας την ανούσια για όποιον την παρακολουθεί.
Εννοείται, ότι αυτοί, και από τις δύο πλευρές, δεν είναι ο κανόνας αλλά δεν είναι και λίγοι.
Στόχος δεν πρέπει να είναι απλά και μόνο να βγει κάποιος στο… γυαλί ή σε μια ραδιοφωνική εκπομπή. Στόχος πρέπει να είναι η δημοσιότητα αυτή να αφήσει και ένα θετικό αποτέλεσμα, ασχέτως αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τα όσα πρεσβεύει αυτός που μιλάει.
Να δώσει την εντύπωση με τα λεγόμενά του ότι κατέχει το θέμα και μπορεί να «σταθεί» σε μία συζήτηση.
Είναι άδικο για όσους ακούνε ανερμάτιστες τοποθετήσεις, οι οποίες προκύπτουν από την άγνοια των θεμάτων, την ώρα μάλιστα που επιλέγουν να παρακολουθήσουν μία εκπομπή για να ενημερωθούν.
Κάνουν κακό και στους εαυτούς τους, κάνουν κακό και στο κόμμα ή τον φορέα που εκπροσωπούν, κάνουν κακό και στις θέσεις τους τις οποίες δεν καταφέρνουν να τις επικοινωνήσουν στον κόσμο.
Στη δημοσιογραφία και στην πολιτική, για να αποκτήσουν και οι δυο τη χαμένη τους αίγλη, θα πρέπει οι εκπρόσωποί τους να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις αλλά και να διαβάζουν, non stop, για θέματα που έχουν τη βάση τους στις προηγούμενες δεκαετίες με συχνές αναφορές σε αυτές αλλά και γενικότερα στην Ιστορία.
Διαφορετικά, θα συνεχίσουμε να είμαστε θεατές και ακροατές επιφανειακών και ανούσιων συζητήσεων…, δυστυχώς!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης