Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Στην ΕΕ είναι θυμωμένοι μαζί μας, επειδή τους εκθέσαμε – Αποτυχημένος γραφειοκράτης ο Timmermans

Orban: Στην ΕΕ είναι θυμωμένοι μαζί μας, επειδή τους εκθέσαμε – Αποτυχημένος γραφειοκράτης ο Timmermans
Ο εθνικιστής Orban συγκρούστηκε συχνά με την ΕΕ σχετικά με τις εκστρατείες κατά της μετανάστευσης και τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις
Αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιθέσεις φέρεται να είναι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban ενόψει και των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.
Την Τετάρτη (20/3/2019), το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, έθεσε εκτός του κόμμα Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού εν μέσω ανησυχιών ότι,  παραβίασε τις αρχές της ΕΕ για το κράτος δικαίου.
Η απόφαση ήλθε σε μεγάλο βαθμό από τις προεκλογικές καμπάνιες του Orban, που παρουσίαζε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker,  ως υποστηρικτή της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη και ως μαριονέτα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου George Soros.
Η Κομισιόν απέρριψε τους ισχυρισμούς του ως μυθοπλασίες.
Ο Orban είχε σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη του ΕΛΚ, αλλά την Κυριακή (24/3/2019) επανήλθε στις επιθέσεις του εναντίον των Βρυξελλών, μέσω  συνέντευξής του στο κρατικό ραδιόφωνο.
«Οι άνθρωποι είναι λίγο θυμωμένοι με εμάς στις Βρυξέλλες γιατί, κατά την εκκίνηση της προεκλογικής εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές διοργανώσαμε μια εκστρατεία ενημέρωσης στην Ουγγαρία, εκθέτοντας ουσιαστικά τις ενέργειες τους» δήλωσε ο Orban.
«Τους έχουμε εκθέσει και φυσικά, είναι θυμωμένοι», πρόσθεσε.
Ο εθνικιστής Orban συγκρούστηκε συχνά με την ΕΕ σχετικά με τις εκστρατείες κατά της μετανάστευσης και τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις.
«Η δουλειά μας τώρα είναι να ενημερώνουμε συνεχώς τους ανθρώπους για το τι προγραμματίζουν  να κάνουν οι Βρυξέλλες», πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
«Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε, δεν πρέπει να φοβόμαστε γιατί ο αντίπαλος  μας επιτίθεται με το θυμό των ανθρώπων που είναι εκτεθειμένοι»,  συνέχισε σε υψηλούς τόνους, αναφέρει το Reuters.
Ερωτηθείς αν τα σχόλια του Orban σημαίνουν ότι η Βουδαπέστη θα επαναλάβει τις αντι-ευρωπαϊκές εκστρατείες ενημέρωσης, ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να δηλώσει: «Τα λόγια του πρωθυπουργού μιλούν από μόνα τους».
Ο Orban άσκησε επίσης κριτική στον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Frans Timmermans, τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών στις Ευρωεκλογές.
Κατηγορεί τον Timmermans ως γραφειοκράτη των Βρυξελλών που δεν έρχεται σε επαφή και ζει σε αυτό που ο Orban ονομάζει «φούσκα».
Ο Ολλανδός Timmermans στρέφεται γενικά εναντίον των εθνικιστικών κομμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας.
«Αυτή την εβδομάδα υπήρξε μια ψηφοφορία στο ολλανδικό Κοινοβούλιο στην οποία το κόμμα αυτού του Timmermans έχασε θεαματικά.
Έχει χάσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Και εν τω μεταξύ έρχεται στη Βουδαπέστη και περιηγείται σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να μας διδάξει για τη δημοκρατία», δήλωσε ειρωνικά ο Orban.
«Αυτοί οι τύποι Timmermans, που απορρίπτονται από τους δικούς τους ανθρώπους, δεν πρέπει να κατέχουν θέσεις στις Βρυξέλλες, διότι αυτό θα αποδυναμώσει τη συνεργασία σε ολόκληρη την ΕΕ», συμπλήρωσε.
Ο Orban δήλωσε επίσης ότι το αποτέλεσμα των  Ευρωεκλογών θα καθορίσει αν το Fidesz  παραμείνει στην ομάδα του ΕΛΚ ή αναζητήσει μια νέα συμμαχία στην Ευρώπη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης