Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Με λαμπρότητα η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα - Γαβρόγλου: Παράδειγμα για το μέλλον οι αγώνες των δικών μας ανθρώπων

Με λαμπρότητα η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα - Γαβρόγλου: Παράδειγμα για το μέλλον οι αγώνες των δικών μας ανθρώπων
Τι δήλωσε ο υπουργός Παιδεάις, Κ. Γαβρόγλου
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η μεγάλη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.
Μαθητές από σχολεία της Αθήνας παρέλασαν στο Σύνταγμα, όπου τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα.
Την παρέλαση άνοιξε το Γενικό Λύκειο των Καλαβρύτων με τους μαθητές να φορούν παραδοσιακές στολές, ενώ προπορευόταν το λάβαρο της επανάστασης του 1821 και ακολούθησαν οι μαθητές από τα υπόλοιπα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Αθήνας.
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα, ενώ μικροένταση σημειώθηκε πριν ξεκινήσει η παρέλαση όταν μία  ομάδα πολιτών που θέλησε να διαμαρτυρηθεί και να εκφράσει τη διαφωνία της για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προσπάθησε να φτάσει μέχρι τους επισήμους.
Έγιναν δυο προσαγωγές ατόμων που τελικά αφέθησαν ελεύθερα.
Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, σε δήλωσή του χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα "μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας, την πιο κορυφαία του σύγχρονου ελληνισμού, ένα γεγονός με ευρωπαϊκές και διεθνείς επιπτώσεις, ένα γεγονός που ο λαός μας έθεσε τα θέματα της Ελευθερίας της , Ισονομίας και της Δημοκρατίας".
Ανέφερε ότι «σήμερα παραμένουν ιδιαίτερα επίκαιρα αυτά τα μηνύματα σε μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει ξανά το δηλητήριο του ρατσισμού και της υπονόμευσης της δημοκρατίας και ελπίζουμε οι αγώνες των δικών μας ανθρώπων σήμερα να είναι και ένα  παράδειγμα για το μέλλον του τόπου και της Ευρώπης».
Σε ερώτηση για το ότι οι μπάντες δεν έπαιξαν το «Μακεδονία Ξακουστή», ο κ. Γαβρόγλου απάντησε ότι «η ευθύνη της σημερινής παρέλασης είναι στην περιφέρεια και στο δήμο, με δικές τους διαδικασίες αποφάσισαν τι θα παίξουν».
Από την πλευρά της, 
η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι "το μήνυμα της σημερινής ημέρας μας διδάσκει πως οι Έλληνες ενωμένοι και οδηγούμενοι από τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά".
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ. , δήλωσε "Εθνική επέτειος. Ημέρα μνήμης, ημέρα διδαχής.
Για να την υπηρετήσουμε πρέπει οι Έλληνες να είμαστε ενωμένοι.
Και πρέπει να προσέξουμε εφεξής.
Γιατί έγιναν πάρα πολλά πράγματα που είναι εκτός εθνικής γραμμής και σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών και σε ό,τι αφορά κάποια ανεκδιήγητα που ακούσαμε προσφάτως περί Καστελόριζου.
Αυτά κείνται εκτός εθνικής γραμμής και αυτό πρέπει να σταματήσει".
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα,  Ερμίνα Κυπριανίδου, μεταξύ άλλων ανέφερε "τιμήσαμε και χαρήκαμε σήμερα, μαζί με τα νιάτα της Αθήνας και αύριο όλης της χώρας, τις αρχές της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και το πνεύμα της Ανεξαρτησίας για το οποίο αγωνίστηκαν ηρωικά οι πρόγονοι μας", ενώ η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Νέλη Παπαχελά, ευχήθηκε στα παιδιά της Αθήνας και σε όλα τα άλλα που βρίσκονται στο εξωτερικό αναζητώντας ευκαιρία να επιστρέψουν και  να βρεθούν κίνητρα για να παραμείνουν εδώ γιατί "οφείλουμε να τους δώσουμε τα καλύτερα".
Στο μεταξύ, η  ΛΑ.Ε με ανακοίνωση της κατήγγειλε τις «προσαγωγές- συλλήψεις των διαδηλωτών της "Επανεκκίνησης" που μοίραζαν φυλλάδια στο Σύνταγμα, 150 μέτρα μακριά από τη μαθητική διαδήλωση.
Και συγκεκριμένα του Παναγιώτη Μαντά, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε και του ΔΗΚΚΙ και του Γιώργου Σταθόπουλου».
«Η σύλληψη των δύο αγωνιστών αποτελεί άλλη μία προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να απαγορεύσει την ελεύθερη έκφραση και διαμαρτυρία των πολιτών ακόμα και με προληπτικές προσαγωγές», υπογράμμισε η ΛΑΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης