Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Τη στήριξη Trump αναζητά ο Netanyahu ενόψει εκλογών ως αντίδοτο στα σκάνδαλα διαφθοράς

Ισραήλ: Τη στήριξη Trump αναζητά ο Netanyahu ενόψει εκλογών ως αντίδοτο στα σκάνδαλα διαφθοράς
Η κυβέρνηση Trump έχει υπάρξει ιδιαίτερα φιλική απέναντι στο Ισραήλ καθώς τα υψίπεδα του Γκολάν δεν είναι το μόνο «δώρο» που έχει κάνει η Ουάσιγκτον στο Τελ. Αβίβ
Τη στήριξη των ΗΠΑ και του αμερικανού προέδρους Trump θα αναζητήσει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, δύο μόλις εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες για την επανεκλογή του εκλογές στη χώρα, κατά την αυριανή (25/3) επίσημη επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, στο τετραήμερο ταξίδι του, θα αναφερθεί στους στενούς δεσμούς του με τον Donald Trump, λίγες μόλις ημέρες μετά την αμερικανική στήριξη που έλαβε για τα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν τα οποία το Ισραήλ κατέλαβε από τη Συρία το 1967 χωρίς ωστόσο να έχει αναγνωριστεί η κυριαρχία του εκεί.
Η κυβέρνηση Trump έχει υπάρξει ιδιαιτέρα υποστηρικτική απέναντι στο Ισραήλ καθώς τα υψίπεδα του Γκολάν δεν είναι το μόνο «δώρο» που έχει κάνει η Ουάσιγκτον στο Τελ. Αβίβ.
Έχει προηγηθεί η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ το 2017, μεταφέροντας τον περασμένο Μάιο την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Το γεγονός προκάλεσε τεράστιες εντάσεις και επεισόδια μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων που διεκδικούν την Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία κατέλαβε το Ισραήλ το 1967, για να γίνει πρωτεύουσα της Παλαιστινιακής Αρχής
Το ζήτημα ωστόσο είναι ότι παρά την αμερικανική στήριξη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός βρίσκεται εν μέσω δικαστικής έρευνας για 3 κατηγορίες για διαφθορά, τις οποίες ωστόσο αρνείται ενώ και η σύζυγός του Sara εμπλέκεται σε υπόθεση κατάχρησης δημόσιου χρήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης