Υπ. Δικαιοσύνης: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πάρτι Αλβανών κρατουμένων σε κελί του Κορυδαλλού

Υπ. Δικαιοσύνης: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πάρτι Αλβανών κρατουμένων σε κελί του Κορυδαλλού
Είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης για τα ακριβή συμβάντα και τις τυχόν ευθύνες προσώπων
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει παραπεμφθεί η υπόθεση του πρωτοχρονιάτικου πάρτι Αλβανών κρατουμένων μέσα σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού.
Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε μετά από βίντεο που ανήρτησαν οι ίδιοι οι κρατούμενοι σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με το υπουργείο Δικαιοσύνης να έχει αναθέσεις την έρευνα στην Εισαγγελία.
Συγκεκριμένα το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά τόσο η κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη. Η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα, αλλά με όρους κράτους δικαίου» και συνεχίζει:
«Η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές, αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης».
Παράλληλα, η ανακοίνωση σημειώνει ότι «μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας χρόνο».
Όμως, υπογραμμίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων».
«Γίνεται γνωστό ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης, από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων. Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι».
Να σημειωθεί ότι στο επίμαχο βίντεο εμφανίζονται κρατούμενοι να διαμένουν σε κελιά με δορυφορικές τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, ενώ διασκεδάζουν πετώντας επιδεικτικά χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ καταναλώνοντας αλκοόλ και καταγράφοντας το πάρτι σε κινητά τηλέφωνα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS