Διεθνή

Κίνα: Στους 64 οι νεκροί από την έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών - Ανασύρθηκε ένας επιζών

Κίνα: Στους 64 οι νεκροί από την έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών - Ανασύρθηκε ένας επιζών
Πάνω από 20 οι αγνοούμενοι και εκατοντάδες οι τραυματίες από την έκρηξη
Οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν έναν επιζώντα νωρίς το πρωί του Σαββάτου 23/2 από το εργοστάσιο χημικών και φυτοφαρμάκων στην ανατολική Κίνα, όπου σημειώθηκε έκρηξη πριν από λίγες μέρες, προκαλώντας τουλάχιστον 64 θανάτους.
Επιπλέον, υπάρχουν πάνω από 20 αγνοούμενοι και εκατοντάδες τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης  και τα αίτιά της ερευνώνται ακόμα, αν και πιθανότατα προκλήθηκε από ανθρώπινη αμέλεια.
Η εταιρία Tianjiayi Chemical Co, που παράγει πάνω από 30 χημικά, μερικά εκ των οποίων είναι πολύ εύφλεκτα, έχει πληρώσει πρόστιμα για θέματα ασφαλείας στον εργασιακό χώρο κατά το παρελθόν.
Στο νοσοκομείο της περιοχής υπήρχαν κρεβάτια στους διαδρόμους το Σάββατο 23/2 το πρωί.
Η δημόσια οργή για τα στάνταρντ ασφαλείας στην Κίνα από τα ορυχεία, που καταρρέουν, μέχρι τα εργοστάσια που πιάνουν φωτιά, αυξάνεται συνεχώς και έχει σημαδέψει τρεις δεκαετίες οικονομικής ανάπτυξης.
Το 2015 είχαν σκοτωθεί 165 άνθρωποι σε μία αποθήκη χημικών στην πόλη Tianjin, ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια στον βορρά της χώρας, που δεν απέχει πολύ από την πρωτεύουσα Πεκίνο.
Αυτές οι εκρήξεις είναι τόσο ισχυρές που τις βλέπουν δορυφόροι στο διάστημα και καταγράφονται και σαν δονήσεις από τους σεισμογράφους.
Από την πρόσφατη έκρηξη έσπασαν παράθυρα 2 χιλιόμετρα μακριά και αναδείχτηκε η επικινδυνότητα των συγκεκριμένων χημικών, που παρασκευάζονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς για να ικανοποιηθεί η ζήτηση.
Ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping που βρίσκεται στην Ιταλία ζήτησε να γίνει η καλύτερη δυνατή περίθαλψη στους τραυματίες και να πάρουν το μάθημά τους όσοι ασχολούνται με τη συγκεκριμένη βιομηχανία.
Μία άλλη προτεραιότητα είναι το νερό που μολύνθηκε να μην φτάσει στο δίκτυο υδροδότησης.
Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Προστασίας της Jiangsu, που αποτελείται από 126 επιθεωρητές, διαπίστωσε μόλυνση στο νερό, με τα χημικά στην επιφάνειά τους να ξεπερνούν 15 φορές το όριο ασφαλείας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης